Medlemsinformation vecka 40

Förändrad organisation för Terminal

Publicerad:

 

 

Arbetsgivaren har beslutat att ändra sin organisation på terminalsidan. Från att tidigare ha haft 8 terminalområden, där Arlanda låg utanför, görs nu en minskning till 6 terminalområden där Arlanda ingår. Arbetsgivaren har haft svårigheter att hitta synergier mellan brev- och paketverksamheterna på terminalsidan och därför bygger man nu upp dessa nya områden.

- Vi har godtagit arbetsgivarens förslag på nya organisation, inklusive chefstillsättningarna på de nya terminalområdena, kommenterar Sune Blomkvist från Seko Posten.

 

Äntligen kraftsamling kring "kinaposten"

Arbetsgiven agerar nu äntligen för att göra något åt all "kinapost" som anhopats på Arlandaterminalen. Trots att Sekoklubben på Arlanda tidigare föreslagit olika lösningar har ytterst lite hänt. Nu kraftsamlar arbetsgivaren genom att transportera stora mängder post från Arlanda ut till de brevterminaler som kan hjälpa till med sorteringen.

- Det här var minst sagt på tiden, säger Sune Blomkvist från Seko Postens styrelse. Vi märker redan av att vissa terminaler erbjuder deltidspersonal ökad anställningsomfattning som en följd av detta.

Målet borde naturligtvis vara att ha "rent" varje dag, men på grund av bristfälliga volymprognoser är det i princip omöjligt. Framförallt måste det dock vara rensat inför jultrafiken som inleds med Black Friday den 24 november.

- En inte alltför vågad gissning är brevbärarna snart kommer att reagera på att det är mycket "klump" som ska ut till kunderna. Därför är det viktigt att arbetsgivaren hela vägen har rätt grundbemanning. Det handlar om att ge oss de rätta förutsättningarna för att hålla en hög kvalitet, vilket är avgörande för att kundernas förtroende för PostNord åter ska öka, avslutar Sune.

 

Ladda ner pdf för utskrift

Uppdaterad:
Sidansvarig: Seko Posten