Medlemsinformation vecka 34

När kommer den nya lönen?

Publicerad:

Vi är överens med arbetsgivaren om att målsättningen är att alla ska få sin nya lön senast med novemberlönen. Full retroaktivitet gäller från augusti. Där de lokala förhandlingarna blir klara tidigt kan lönen komma att betalas ut i oktober.

Alla tillsvidareanställda Seko-medlemmar som har månadslön omfattas av lönerevisionen. För medlemmar med en lön understigande 22 063 kr kan lönerevisionen ske i två steg. Först höjs lönen till 22 063 kr, troligen på septemberlönen förutsatt arbetsgivaren hinner administrera det. Därefter kan ytterligare höjningar komma i oktober eller november i samband med den lokala lönerevisionen.

Vi förhandlar enbart för våra medlemmar, ST och Saco för sina. Som enda facklig organisation i PostNord har Seko slutit ett avtal med en låglöneprofil. Detta innebär att samtliga våra medlemmar som tjänar under 24 000 kr/månad genererar ett krontal, därmed bidrar de med mer pengar till lönepotten än om de skulle ha genererat ett procenttal. Seko har alltså fått ut mer pengar att fördela till medlemmarna än övriga fack. Ju fler på en arbetsplats som tjänar under 24 000, desto större blir skillnaden. Medlemmar som tjänar mer än 24 000 genererar lika mycket, oavsett facktillhörighet.

Oorganiserade är inte del av någon pott överhuvudtaget.

 

Ladda ned pdf för utskrift

Uppdaterad:
Sidansvarig: Seko Posten