Medlemsinformation vecka 25

Publicerad:

Klart med förlängning av kollektivavtal. 
Seko och Almega är nu överens om en fem månaders förlängning av gällande
kollektivavtal inom Bransch Kommunikation, där PostNord ingår. Förlängningen är ett resultat av en uppgörelse från i våras mellan LO och Svenskt Näringsliv. Då enades parterna om inriktningen att samtliga kollektivavtalsförhandlingar ska skjutas upp på grund av rådande Corona-pandemi. Våra kollektivavtal skulle ursprungligen gått ut den 31 juli men i och med förlängningen är nytt datum istället den 31 december 2020.

Seko och Almega har även kommit överens om att växla yrkanden under oktober samt att förhandlingar ska inledas senast den 1 november i ambition att bli klara i god tid innan årsskiftet.

– Det känns bra att få en överenskommelse på plats. Nu ska bara protokollet skrivas under. Vi kommer att genomföra en avtalskonferens digitalt den 16 juni för att lämna förslag på förhandlingsdelegation och avtalsyrkanden till förbundsstyrelsen, säger Sune Blomkvist, ansvarig ombudsman på området.

Ny möjlighet att teckna HELP juristförsäkring
HELP Försäkring har nyligen skickat ut ett nytt erbjudande till de som tidigare har tackat nej till juristförsäkring där man ges en ny möjlighet att ansluta sig. Vill man ansluta sig till försäkringen måste man tacka "ja" i den medföljande svarstalongen.

Sista svarsdatum för medlemmarna kommer att vara den 20 juli och för alla som väljer att teckna försäkringen börjar den att gälla den 1 augusti.
HELP Juristförsäkring kostar 30 kronor i månaden och ger dig som medlem obegränsat antal timmar privatjuridisk rådgivning.

Trevlig sommar!
Seko Postens veckoinformation tar nu en paus över sommaren och är tillbaka vecka 36. Vi vill passa på att önska er alla en skön sommar!

Är du inte medlem i Seko eller a-kassan?
Om du inte är medlem i Seko eller i a-kassan är det enkelt att gå med. Dessutom betalar du bara 50 kronor i månaden under det förstahalvåret. Avgiften till a-kassan tillkommer. Gå in på https://www.seko.se/ fyll i ansökan direkt.

Ladda ned pdf för utskrif

Uppdaterad:
Sidansvarig: Seko Posten