Konfliktinformation

Publicerad:

Hur kommer vi som seko-medlemmar på Green Cargo påverkas av varslet om strejk och vad innebär varslet om strejk för oss.

Den generella delen i varslet som gäller alla Sekos medlemmar är den del som träder ikraft redan den 12 Maj kl. 14:00. Denna del av varslet innebär följande:

• Övertidsblockad (Man får inte jobba övertid from12 Maj kl. 14:00 tills annat  beslutas.) Gäller all övertid oavsett när den inplanerats.
• Mertidsblockad (Man får inte jobba mertid from 12 Maj kl. 14:00 tills annat beslutas.) Gäller all mertid oavsett när den inplanerats
• Nyanställningsblockad.

Seko kommer lämna en generell dispens för förseningsövertid, vi vill inte att tåg och personal skall bli ståendes längs spåren ute i skogarna i hela landet. Är du sen så ta dig hem.

Våra kamrater i Norrbotten kommer gå ut i strejk 16 Maj kl. 0300 då en blockad och total arbetsnedläggelse sker för arbetsuppgiften lossning av LKABs malmtåg ute på Sandskär.

Fastighets slöt avtal med Almega under helgen.
- Jag är nöjd med uppgörelsen. Vi har fått ett rent avtal i enlighet med LO-samordningen och industrinormeringen med låglönesatsning. Vi gick in i förhandlingarna med de förutsättningarna och resultatet är i enlighet med förutsättningarna, säger Magnus Pettersson, Fastighets förbundsordförande.

Samtidigt säger Anna-Karin Hatt:
Det är väldigt positivt att vi nu kommit överens och kunnat teckna ett nytt treårigt avtal inom märkets 6,5 procent. Därmed följer även kollektivavtalet på fastighetsområdet det märke som satts för årets avtalsrörelse, säger Almegas vd Anna-Karin Hatt.

Detta är en avtalsrörelse som präglats av desinformation. Almega och Svenskt Näringsliv hävdar som ni kan läsa i stycket ovan, att det inte kostar mer än 6,5 %, även om alla kan räkna ut att om du höjer lägsta lönerna lika mycket som utgående löner så är det kostnadsdrivande. Jag väljer att tro på fastighets.
http://www.fastighets.se/om-oss/nyheter/2017/uppgorelse-om-almega-fastighetsarbetsgivarna--alla-stridsatgarder-dras-tillbaka/


Det är oerhört viktigt att vi inom Seko nu står enade mot Almega då de har gett sig in i en stor medial kamp mot oss. Bara för att påminna er om hur de ser på oss arbetare:

• De vill att låga lön ska förbli låga.
• De vill att vi skall jobba 3 av 5 helger, varannan är tydligen för lite.
• De vill att vi skall ha sommarsemester under delar av Maj och September.
• De vill kunna använda undertid från 3 föregående begränsningsperioder och sedan använda våra Fridagar när de skall lägga ut undertiden.
• De vill att vi ska betala för att sätta av våra egna pengar i pension.
Jag tror inte att jag behöver ge fler exempel, låt oss nu stå enade, enda vinnaren om vi splittras är Almega.


Alla Sekos medlemmar har ett ansvar i konfliktarbetet, det kan t.ex. innebära att man aktivt stödjer oss på sociala media.

Följ oss på: https://www.seko.se/avtal/avtal-2017/senaste-nytt/
Lägg in er privata mailadress via mina sidor på seko.se om ni inte får det att fungera skicka den till er klubbordförande så får de hjälpa er.

Uppdaterad: