Nyheter

Här hittar du alla nyheter från Seko.

 • Almega kräver sifferlösa avtal inom telekom

  Stopp för riskfyllt ensamarbete och rätt till måltidsuppehåll. Det är några av de yrkanden som Seko lämnade till Almega IT&Telekomföretagen i dag. Vi kräver också att löneökningarna ska vara minst tre procent, dock lägst 783 kronor. Almega kräver...

 • Almega Tågföretagen yrkar på frysta lägstalöner

  Löneökningar om lägst tre procent, dock lägst 783 kronor, och minskade möjligheter för arbetsgivaren att påtvinga anställda ofrivillig deltid. Det är några av de yrkanden som Seko lämnat över till Almega Tågföretagen i dag. 

 • Seko kräver yrkescertifikat inom energiområdet

  Införande av yrkescertifikat och löneökningar på tre procent med ett lägsta utrymme om 783 kronor per månad. Det är några av kraven som Seko lämnat till motparterna inom energiområdet inför avtalsrörelsen.

 • Teckna tilläggsförsäkring utan hälsodeklaration

  Nu behöver du inte längre lämna hälsodeklaration om du vill teckna Sjuk- och efterlevandeförsäkringen, som är en förmånlig tilläggsförsäkring via Folksam.

 • Kontrolluppgift för skattereduktion finns på "Mina sidor"

  Nu finns kontrolluppgift gällande skattereduktionen på medlemsavgiften för (delar av) 2019 på "Mina sidor". Som medlem loggar du in med Bank-ID om du vill kontrollera dina uppgifter.

 • Är PostNord nära konkurs?

  I helgen har det rapporterats flitigt i media om situationen för PostNord. Rubrikerna har varit alarmerande, enligt DN är situationen så pass allvarlig att PostNord är på väg mot konkurs. Är PostNord verkligen på väg mot konkurs?

 • Upphandlingar viktig fråga för spårtrafiken i avtalsrörelsen

  Upphandlingar och arbetstider. Det var de två enskilt viktigaste frågorna när spårtrafikbranschen inom Seko träffades för att diskutera avtalskrav förra veckan.

 • Upphandlingar viktig fråga för spårtrafiken i avtalsrörelsen

  Upphandlingar och arbetstider. Det var de två enskilt viktigaste frågorna när spårtrafikbranschen inom Seko träffades för att diskutera avtalskrav förra veckan.

 • ETF uppmanar unga inom transportsektorn att besvara enkät

  Det europeiska transportfacket, ETF, vill veta hur unga inom transportsektorn ser på sitt jobb och på branschens utveckling. ETF har därför tagit fram en enkät som alla yngre verksamma inom transportsektorn gärna får besvara.

 • Öppettider hos Seko Direkt under jul- och nyårshelgerna

  Under jul- och nyårshelgerna når du Sekos medlemsservice Seko Direkt enligt följande:

Uppdaterad:
Sidansvarig: Kommunikationsenheten
Kategorier: