Mats Ekeklint, snart avtalschef på LO.

Fotograf: Anna Ledin Wirén

Sekos avtalssekreterare blir avtalschef på LO

Sekos avtalssekreterare Mats Ekeklint kommer att bli chef för LOs avtals- och arbetsmiljöenhet från och med den 1 december i år.

Publicerad:

–  Det känns vemodigt att lämna ett uppdrag jag trivs väldigt bra med men samtidigt är det förmodligen min sista möjlighet att testa något annat. Samtidigt tror jag att det kommer vara bra för Sekos medlemmar att det finns människor med Seko-bakgrund i LO-borgen”, säger Mats Ekeklint.

Mats Ekeklint har varit anställd i Seko i över 20 år varav de senaste fem åren som kongressvald VU-ledamot och avtalssekreterare.
–  Jag har i princip haft en koppling till Seko i hela mitt vuxna liv, först som medlem, sedan som förtroendevald, ombudsman och de senaste åren som avtalssekreterare. Det har varit en fantastisk tid. Jag kommer att sakna alla kollegor, vår personal, våra förtroendevalda och våra medlemmar”, fortsätter Mats.

Sekos förbundsordförande Gabriella Lavecchia kommenterar det så här.
– Det är väldigt trist för oss i Seko att Mats nu antar nya utmaningar. Men samtidigt är det en fjäder i hatten för oss att en person i vår ledning erbjuds en viktig chefsposition i den federation där vi är medlemmar, inte minst när vi står inför en komplicerad avtalsrörelse. Mats kommer att ta med sig enormt mycket viktiga erfarenheter in i LO-borgen, säger Gabriella.

Med anledning av att Mats Ekeklint blir avtalschef på LO uppstår en vakans som avtalssekreterare i Seko. Förbundsstyrelsen har bedömt att det är viktigt med en snabb demokratisk process i förbundet för att välja en ny avtalssekreterare med tanke på stundande avtalsrörelse.

Styrelsen har därför beslutat:

Att ett extra representantskap genomförs digitalt den 8 november 2022 för att välja en ny avtalssekreterare.

Att nomineringstiden fastställs till den 23 augusti 2022 – 23 september 2022

Uppdaterad: