I dag är det World Day for Decent Work

Sedan 2008 är den 7 oktober dagen då den globala fackföreningsrörelsen samlas gemensamt kring arbetet för mänskliga rättigheter i arbetslivet och kravet på anständiga arbetsvillkor för alla.

Publicerad:

Världsfacket ITUC:s globala tema i år är ”Just Jobs”. Kampanjen är inriktad på nödvändigheten i att världens länder fokuserar på att behålla och skapa jobb. Under pandemin beräknas över 200 miljoner arbetstillfällen ha försvunnit och ytterligare hundra miljoner jobb riskerar att gå förlorade.

I samband med den 7 oktober satsar Union to Union på att nå fackliga medlemmar med huvudbudskapet att de ska använda sin konsumentmakt. Hur? Jo, genom att ställa frågor och krav om social hållbarhet när de handlar på nätet och i butikerna. Det är ett effektivt sätt att bidra till schysta arbetsvillkor för alla. Vi kan förändra genom att ställa krav på att de som jobbar med och producerar våra tjänster och produkter har en bra arbetsmiljö, schysta arbetsvillkor och möjlighet att påverka på jobbet genom att vara med i facket.

Läs mer om världsfackets kampanj den 7 oktober på deras hemsida

 

Uppdaterad: