Drygt 160 motioner till Sekos kongress

Vid årsskiftet löpte tiden för att skicka motioner till Sekos kongress i juni ut. Drygt 160 motioner har kommit in och det är några fler än till Sekos förra kongress 2017. Nu börjar arbetet med att sammanställa dem.

Publicerad:

Alla som har skickat in motioner till Sekos kongress har fått ett besked om att motionen inkommit. Nu har arbetet påbörjats med att läsa igenom motionerna och se om det behövs läggas till några ämnesrubriker utifrån innehållet i motionerna.

– Förbundsstyrelsen kommer börja behandla motionerna vid sitt styrelsemöte i februari. Därefter påbörjas arbetet med att skriva yttranden och återkommande behandla motionerna på styrelsemötena fram till och med april, säger Vivan Engfeldt, ansvarig för motioner på Sekos förbundskontor.

Motionärerna kan komma att bli kontaktade av handläggarna som ska ta fram yttrande om de behöver någon ytterligare information. När förbundsstyrelsen beslutat om yttrandet kommer motionären att få återkoppling.

– Intrycket är att många motioner, precis som vanligt, handlar om organisationsfrågor. Det är extra roligt att flera medlemmar uppmärksammat möjligheten att skicka in motioner då det är första gången som möjligheten funnits efter beslutet vid kongressen 2017. Detta är ju dessutom den första gången vi arbetar digitalt med motionshanteringen från ax till limpa och det har fungerat bra även om del frågor kommit in under tiden. Nu har vi en bra digital plattform vi kan arbeta vidare med framöver, säger Vivan Engfeldt.

Mer om Seko kommande kongress och motionshanteringen hittar du på Sekos kongresswebb

Uppdaterad: