I dag är det skyddsombudens dag!

Arbetsmiljöveckan har nått halvvägs och i dag, 23 oktober, är det skyddsombudens dag. Det är en dag då vi uppmärksammar skyddsombudens viktiga roll på arbetsplatsen lite extra.

Publicerad:

Att vara skyddsombud är ett viktigt facklig uppdrag. Skyddsombuden ska arbeta för att arbetsgivaren tar sitt ansvar för att alla ska må bra på jobbet. Skyddsombudet är med i planeringen vid förändringar på arbetet och vid riskbedömningar. Ett skyddsombud deltar också i skyddsronder, tar upp brister i arbetsmiljön och begär, när så krävs, åtgärder av arbetsgivaren.

Upplever du problem med din arbetsmiljö är det i första hand din arbetsgivare du ska påtala problemen för. Får du inget gehör, kontakta ditt skyddsombud! Är du själv skyddsombud – tack för det arbete du gör för en bättre arbetsmiljö på jobbet!

Tävla på webben
Nu kan du som är förtroendevald eller medlem i Seko testa dina arbetsmiljökunskaper genom att delta i en tävling på webben.

Klicka här för att komma till tävlingen.

Bland de rätta svaren kommer vi att dra tio vinnare som får varsin Seko-ryggsäck med spännande innehåll. Tävlingen pågår till den 1 november.

 

Uppdaterad: