Slut upp med Seko Stockholm mot nazismen på lördag

Seko Stockholm har tillsammans med andra fackliga organisationer tagit initiativ till ett protestmöte mot nazism och främlingsfientlighet lördag den 12 november klockan 11.00 på Sergels torg. Detta med anledning av att nazistiska Nordiska Motståndsrörelsen planerar en demonstration genom Stockholms innerstad vid den tidpunkten.

Publicerad:

Nordiska Motståndsrörelsen har på senare tid börjat angripa den fackliga rörelsen, bland annat i ett nyligen uppmärksammat brandattentat mot ett socialdemokratiskt kommunalråd som också är engagerad i Byggnads i Skurup.

I ett gemensamt upprop som bifogas i flygbladsform skriver Seko Stockholm tillsammans med andra fackliga organisationer att "vi ser det som vår uppgift och vårt ansvar att så kraftfullt som möjligt bygga ett brett motstånd mot nazisterna".

– Vi i Seko Stockholm betraktar utvecklingen med växande rasism och organiserad nazism som mycket allvarlig. Därför uppmanar vi alla klubbar att sprida informationen bland sina förtroendevalda och medlemmar, samt givetvis att delta i protesten, säger Johnny Nadérus, ordförande för Seko Stockholm.

Seko Stockholm kommer att finnas på plats med en egen synlig banderoll, och Kadir Kasirga från regionen kommer att vara en av huvudtalarna. 

Uppdaterad: