Sekos ungdomskommitté stödjer de anställda på PostNord

Nuvarande postlagstiftning är orättvis mot såväl unga som äldre. Det menar Sekos centrala ungdomskommitté i ett stöduttalande till alla anställda i PostNord. 

Publicerad:

Så här skriver Sekos centrala ungdosmkommitté:

"Det som just nu händer inom PostNord (och Bring CityMail) är en utveckling som berör inte bara ungdomar inom den berörda branschen, utan hela arbetsmarknaden.

Oviljan att investera i medarbetarnas förutsättningar att leverera en produkt med kvalitet, genom att hyvla i anställningsgrader och anställningstrygghet, drabbar oss i alla led: vi som är tillsvidare- och heltidsanställda, därför att vårt vardagliga arbete blir tyngre; de som ska in på arbetsmarknaden, därför att deras möjligheter till försörjning och anständigt arbetsliv blir lidande; kunden, som i sista ledet är den som drabbas.

Vi vill visa vår solidaritet med alla anställda inom PostNord, som förvägras rätt förutsättningar att utföra sitt arbete och nu blir utsatta för en felaktig vinkling i media. Om varken samhället eller företagets ledning är villiga att ta ansvar och investera de resurser som krävs för att företaget ska kunna utföra sitt samhällsuppdrag, kommer det att gå ut över möjligheten att bygga ett Sverige som hänger ihop, där både stad och land kan leva.

Till syvende och sist går detta ut över individens frihet. Det är en orättvisa mot såväl unga som äldre, redan etablerade, att nuvarande lagstiftning gör det möjligt att ställa dessa grupper mot varandra och försämra bådas förutsättningar på arbetsmarknaden och i livet. Sekos centrala ungdomskommitté vill visa sitt stöd med de anställda på PostNord."

Uppdaterad:
Sidansvarig: Kommunikationsenheten
Kategorier: