PostNord drar tillbaka uppsägning av brevbärare

Brevbäraren Tommy Hinders i Mora har de senaste dagarna blivit något av en rikskändis. Efter 40 år som brevbärare sades han förra veckan, med två år kvar till pensionen, upp av PostNord. Orsaken var ett beslut från 2015 om att ingen post i Mora längre skulle delas ut med cykel. Tommy, som lider av epilepsi och följaktligen inte kan skaffa körkort, sades upp på grund av arbetsbrist.

Publicerad:

Uppsägningen av Tommy har väckt stor uppmärksamhet i både lokal och nationell media, många har visat sin upprördhet och sitt stöd för Tommy. Dessutom har reaktionerna på många postarbetsplatser varit starka, bland annat har mängder av medlemmar och fackliga hört av sig direkt till Seko Posten.

Idag torsdag kom så beskedet att PostNord drar tillbaka sin uppsägning och att Tommy och företaget istället nått en överenskommelse som båda parter är nöjda med. Seko Posten har på central nivå under en längre tid drivit denna fråga, företrätt vår medlem och jobbat för att företaget ska välja en annan lösning. Vi stod också beredda att driva frågan vidare.

Självfallet ser vi mycket positivt på att PostNord nu dragit tillbaka uppsägningen. Först och främst för att det innebär en bra lösning för vår medlem, för att Tommy med några år kvar till pension slipper gå ut i arbetslöshet. Tommy själv skickar en hälsning via Seko Posten på torsdagseftermiddagen:

– Jag vill passa på att tacka alla som stöttat mig, brevbärarkollegor, Seko och media. Men beslutet att dra tillbaka uppsägningen var också helt riktigt med tanke på klimatet i företaget och den negativa publicitet som redan nu omger PostNord i media.

Uppdaterad:
Sidansvarig: Kommunikationsenheten
Kategorier: