14 december demonstration mot rasism och främlingsfientlighet

För åttonde året tar Stockholm mot rasism initiativet till att samla så många antirasistiska demonstranter som möjligt till en demonstration mot rasism och främlingsfientlighet. Tåget utgår från Slussen klockan 15:00.

Publicerad:

Vi samlas för demokrati, antirasism och alla människors lika värde och för att visa motstånd mot de främlingsfientliga strömningarna som finns i vårt samhälle, ute på arbetsplatserna, i skolan eller i styrande politiska organ.

Vi samlas lördagen den 14 december på Södermalmstorg, Slussen klockan 15.00 för att gemensamt gå vidare i fackeltåg ner till Medborgarplatsen där demonstrationen avslutas med tal av LOs andre vice ordförande Ingela Edlund och Hans Caldaras, debattör, författare, musiker.

Det främsta vapnet mot främlingsfientlighet och all annan slags diskriminering och orättvisa där grupper ställs mot varandra beroende på bakgrund är breda levande folkrörelser. Vi har fortfarande registrering av romer och den fördomsfulla debatt som följde i färskt minne samtidigt som Sverigedemokraterna de senaste dagarna ordentligt visat upp sitt rätta ansikte. 

Med den bakgrunden är det viktigare än någonsin att vi blir många som engagerar oss i kampen för ett rättvist samhälle utan våld och främlingsfientlighet! Kom till Slussen och visa att du bryr dig!

Affisch inför demonstrationen i olika format kan du ladda hem på LO-distriktets hemsida eller här A4-pdf, A3-pdf.

Stöd kampen genom att gå med i vår facebook-grupp så får du också löpande information om demonstrationen. Eller tagga oss på twitter eller instagram: #sthlmmotrasism.

Om oss

Vi är en grupp som har tagit ställning mot rasism och främlingsfientlighet. Gör som oss - stå upp mot rasism i samhället, på din skola, arbetsplats eller där du bor! 

Beskrivning

Stockholm mot rasism är ett nätverk av människor och organisationer* som står upp för demokrati, antirasism och alla människors lika värde. Det finns idag många antidemokratiska krafter som försöker slå rot på våra arbetsplatser, i våra bostadsområden och i det politiska livet. Idag finns dom i riksdag och kommunfullmäktige, vid fikabordet på jobbet och i alla samhällsskikt. En del av dem är med och fattar beslut om samhällets utveckling, medan andra sprider sin propaganda genom olika nätverk och sociala medier. 

En av nätverket Stockholm mot rasisms främsta uppgifter är att visa motstånd genom att anordna fredliga aktiviteter och engagera oss på nätet. Vår uppgift är att visa på att vi är många som vill ta avstånd från främlingsfientlighet och all annan slags diskriminering och orättvisa där grupper ställs mot varandra. 

Vi är en grupp som har tagit ställning mot rasism och främlingsfientlighet. Gör som oss - stå upp mot rasism!

*/LO-distriktet i Stockholms län, Socialdemokraterna i Stockholm, Vänsterpartiet i Storstockholm, SSU Stockholm och Ung Vänster Storstockholm.

 

Uppdaterad:
Sidansvarig: Kommunikationsgruppen
Kategorier: