Skicka nyhetsbrev

Är du medlem i någon organisation eller kund hos ett företag får du säkert nyhetsbrev via mejl från dem. Din klubb kan också kommunicera med medlemmarna genom att regelbundet skicka digitala nyhetsbrev.

Seko centralt kommunicerar med såväl förtroendevalda som medlemmar genom att skicka ut mejl. Dessa mejl kan göras snyggare och mer tilltalande genom att använda någon av de många leverantörer som erbjuder särskilda verktyg för detta. Seko håller för närvarande på och ser över möjligheten för alla klubbar att använda ett och samma verktyg för utskick till medlemmarna. Ett alternativ för klubbar är att leta på nätet efter olika leverantörer av denna tjänst, många är helt kostnadsfria om man vill göra utskick i liten skala.

Har ni inget verktyg för att melja information till era medlemmar, använd er vanliga mejl, bifoga informationen i ett word-dokument eller som pdf, vilket gör det möjligt att skriva ut informationen och sätta upp på anslagstavlan på arbetsplatsen. 

Tänk på vara försiktig med hanteringen medlemmarnas personuppgifter när ni mejlar. Skicka ert mejl i "dolt" läge (adressera som hemlig kopia) så sprids inte några personuppgifter.

Glöm inte bort att det går bra att skicka ut information via ett vanligt brev också. Det viktigaste är att information om er verksamhet kommer ut till medlemmarna regelbundet.

Uppdaterad:
Sidansvarig: Kommunikationsenheten