Driva frågor

Var påläst
Se till att vara påläst. Mycket av våra möjligheter att påverka bygger trots allt på ett antal lagar och regler. Det är svårt att kunna allt, men du behöver en hel del kunskap för att kunna se helheten och företräda dina medlemmar på bästa sätt.

Prata med medlemmarna!
När du sitter i en förhandling eller på ett samverkansmöte så gör du det för att medlemmarna ska få det bättre. Det enda sättet att få veta vad medlemmarna vill och vad som skulle göra det bättre för dem är faktiskt att prata med dem!

Lova inte för mycket
Lova aldrig för mycket. Även om du tar på dig att driva ett ärende så akta dig för att garantera att du ska lösa frågan.

Lyssna!
Lyssna in vad medlemmen verkligen vill. Ibland vill hen inte att du ska klampa in till arbetsgivaren och driva något utan bara prata av sig, att du ska lyssna. Ibland gäller det motsatta, och en medlem ska inte behöva känna att du inte tar tag i en fråga att driva.

Vinnarskalle
Använd din vinnarskalle, ge inte upp. Tveka inte att köra ärenden in i väggen, och försök sedan vid behov hitta andra vägar framåt. Kan du ta frågan med en chef högre eller kan klubben gå ut med information för att sätta tryck?

Uppdaterad:
Sidansvarig: Kommunikationsenheten