Riktlinjer kring Sekos studieverksamhet med anledning av Corona

***Samtliga kurstillfällen i Seko och LO genomförs på distans***

Med anledning av Corona kommer alla regionalt arrangerade introduktionsutbildningar, Vald på jobbet och ARG-utbildningar att ställas in eller planeras om för att genomföras på distans minst fram till den 31 december 2020. Du som sedan tidigare är anmäld till ett kurstillfälle i höst kommer att meddelas om eventuella förändringar.

Publicerad:

Alla utbildningar som planeras från och med årsskiftet kommer att så göras med förbehåll för att Folkhälsomyndighetens restriktioner omöjliggör genomförande i fysisk form. Du behöver förbereda dig på att det kurstillfälle som du anmält dig till med kort varsel kan komma att ändras till att genomföras på distans.

LO har beslutat att under hösten 2020 ställa om utbildningsverksamheten till distansutbildningar som huvudinriktning. Frågor gällande tvärfackliga utbildningar på distans hänvisar vi till din region.

Sekos ambition är att samtliga de som varit anmälda till vårens och höstens centrala och regionala utbildningar ska erbjudas kurstillfällen på distans under 2021. Vi ber om överseende med att formerna för genomförandena ännu inte är klara och att datumen för planerade kurstillfällen kan komma att ändras beroende på pandemiläget.

Några saker att tänka på vid utbildning på distans

  • Du behöver ha tillgång till en dator med mikrofon och kamera samt en bra uppkoppling. Har du möjlighet att använda headset så är det bra. Vi rekommenderar inte att använda mobil eller surfplatta.
  • Ska du använda en dator som inte är er privata, kolla med er IT-ansvarig om eventuella inställningar som ni kan behöva ändra för att kunna använda Teams fullt ut. En del jobbdatorer eller datorer som ni lånar från ert förbund kan försvåra att använda Microsoft Teams (brandväggar kan till exempel blockera nedladdningar av program).
  • Se över att dina kontaktuppgifter är korrekta, så att kallelser och annat material till kursen hamnar i en inkorg som du har åtkomst till under kurstillfället. Gå in på www.seko.se/mina-sidor för att kontrollera dina kontaktuppgifter.
Uppdaterad: