Seko ansluter sig till LO-samordningen

Sekos förbundsstyrelse har beslutat att förbundet ansluter sig till LO-samordningen inför kommande avtalsrörelse. Detta innebär att förbundet bland annat ställer sig bakom kraven på löneökningar på 4,4% samt att de som har en månadslön under 27 100 kronor ska få ett extra påslag.

Publicerad:

– Vårt mål har varit att ställa krav som gör att våra medlemmar inte får betala priset i en tid med hög inflation och lågkonjunktur. Vi hade önskat att vi landat i högre krav denna gång och vi har gjort vad vi har kunnat för att pressa upp nivåerna. Men vi kom tyvärr inte längre den här gången. Jag är dock övertygad om att våra krav gjort att de gemensamma kraven blivit högre, säger Sekos förbundsordförande, Gabriella Lavecchia. 

– Vi lanserade för en dryg månad sedan en lönemodell som vi kallade för ett rättviseavtal. Tanken var att denna modell skulle öka rättvisan i samhället och göra det möjligt att närma oss LO:s långsiktiga mål. Tyvärr kunde vi inte enas om detta, vilket var synd, fortsätter Gabriella Lavecchia.

Sekos bedömning är att vi blir starkare om vi driver kraven tillsammans istället för som enskilda förbund. Med anledning av detta beslutade styrelsen att ansluta sig till LO-samordningen.

Uppdaterad: