Håll ditt eget 1 maj-tal!

1 maj är arbetarrörelsens högtidsdag som firas sedan 1890. Detta år blir dock speciellt eftersom det, på grund av rådande omständigheter, inte kommer att hållas några traditionsenliga demonstrationer på gator och torg runt om i landet.

Publicerad:

Men vi vill ändå fira 1 maj med dig som är medlem eller förtroendevald i Seko – digitalt.

Vilken fråga berör dig mest? Vilket samhälle vill du ha? Vad hade du skrivit på just ditt 1 maj-plakat? Har du en hälsning till andra medlemmar?

Gör din åsikt hörd genom att spela in en kort video på dig själv och skicka den till oss på Seko.

Gör så här:

  • Spela in en ”selfie-video” på dig själv eller be en kompis hålla i telefonen. Använd gärna en mikrofon (t ex den till hörlurssladden) om du har en sådan.
  • Filmen bör vara maximalt 30-45 sekunder lång. Du behöver inte filma i högsta kvalitet – det är budskapet som är viktigast.
  • Maila filmen till 1maj@seko.se, ange ditt namn och dina kontaktuppgifter, så vi vet vem det är som har skickat filmen. Använd samma mailadress om du har tekniska frågor.

På 1 maj kommer vi att lägga ut din och andra medlemmars hälsningar på våra sociala medier. Mer info om exakt när detta sker kommer senare. Skicka in din film till oss senast den 27 april.

Vi kommer inte ha möjlighet att publicera alla bidrag, men vi kommer att publicera så många som möjligt. För att kunna skicka in ditt bidrag måste du vara medlem i Seko och även acceptera att du kan komma att synas i våra sociala kanaler. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter här.

Skicka in din hälsning nu. Vi kommer även att skicka ut en Seko-ryggsäck, fylld med nyttiga profilprylar, till tio slumpmässigt utvalda bidrag.

Följ oss på sociala medier, Facebook, Instagram.

Uppdaterad: