En årssummering samt en julhälsning

Detta år har varit händelserikt på många olika sätt för oss alla. För mig personligen har det varit mitt första år som ordförande i klubben och mitt första år som facklig representant i TeliaSoneras bolagsstyrelse. 

Publicerad:

Det är två spännande och lärorika förtroendeuppdrag. Vi har förändrat vissa arbetssätt i klubbstyrelsen och vi lägger mycket fokus på medlemskapets värde. Det vi eftersträvar är att ni ska känna att Seko är en fackförening som står upp för sina medlemmar och inte är rädda att ta strid i frågor som är viktiga. 

 

Mitt uppdrag i TeliaSoneras bolagsstyrelse har varit väldigt spännande och jag haft ett intressant första år. Dessutom har det hänt väldigt mycket saker under året kopplat till styrelsens arbete. 

 

Året har bjudit på både glädje och sorg. En av de jobbigaste saker detta år har så klart varit övertaligheten och inte minst BPE affären (inom Enterprise) och outsourcing av flöden till Indien och Tata. En mindre lyckat experiment där företaget fått dra i handbromsen rejält. Förhoppningsvis har alla lärt sig något av detta.

 

En mer positiv sak detta år har varit att vår nya ledning lyssnar på oss gällande de problem vi anser att vi har med för mycket konsulter ute på flera ställen. Här börjar det nu hända en hel del, men mycket återstår ännu. En annan positiv sak är att kulturen i bolaget sakta men säkert visar prov på att gå i rätt riktning. D.v.s. att vi märker av en helt annan attityd i ledarskapet än tidigare. En mer öppen och inkluderande kultur börjar sprida sig från ledningen och nedåt i företaget. 

 

Självklart är allt inte perfekt på långa vägar ännu, men vi kan ändå se att vi är på väg åt rätt håll sakta men säkert. Under 2015 kommer vi att påbörja arbetet kring ett nytt löne och branschavtal, då det gamla löper ut 2016-03-31. Löneavtalet för 2015 är sista året på ett 3-års avtal med 2,4 % i potten. 

 

Med dessa rader vill vi i klubbstyrelsen önska alla medlemmar en god jul och ett gott nytt år!

 

För Seko Klubb TeliaSonera:

Peter Wiklund, Anki Gerdin, Hans Gustavsson, Kjell-Åke Sommeryd, Helene Bohne Strauss, Tommy Karlsson, Åke Nilsson, Afrodite Landerö, Rickard Wäst

 

Uppdaterad: