Juristförsäkring via HELP

De flesta människor behöver någon gång i livet juridisk rådgivning. Som ny medlem i Seko omfattas du av en juristförsäkring som täcker de viktigaste rättsområdena inom privatjuridik och ger dig som medlem tillgång till jurist, oavsett om det gäller juridisk rådgivning eller tvistelösning.

Sekos juristförsäkring introducerades i november 2015, då samtliga medlemmar som inte tackade nej till försäkringen anslöts. Information om juristförsäkringen skickas ut med den välkomstmapp som alla nya medlemmar får. Ungefär en vecka senare skickar HELP ut ett brev med försäkringsvillkor och en reservationsblankett. Den som då inte tackar nej (reserverar sig) till försäkringen kommer med automatik att anslutas till försäkringen. Har du tidigare sagt upp eller tackat nej till juristförsäkringen så kan teckna den på nytt, karens tillämpas. 

Försäkringen kostar 32 kronor i månaden, vilket läggs ovanpå den ordinarie medlemsavgiften. För detta får du som medlem obegränsat antal timmar juridisk rådgivning och stöttning vid tvister eller juridiskt ombud vid rättegångar. Jämför detta med vad en jurist kostar att anlita privat och du förstår snabbt att ett medlemskap i Seko lönar sig.

All information om försäkringen finns tillgänglig på HELP Försäkrings hemsida. Här finns också mer information om försäkringens innehåll, försäkringsvillkor, samt övrigt material.

Du som är medlem i Seko och har frågor om försäkringen ska vända dig direkt till HELP Försäkrings hemsida eller kontakta HELP via telefon 0771-985 200, måndag-torsdag 9-17, fredag 9-16.

BILDSPEL om Juristförsäkringen (Power Point)
BILDSPEL om Juristförsäkringen (PDF-fil)

Planerar du eller din klubb en sammankomst, ett årsmöte eller en annan aktivitet där ni samlar många medlemmar? Passa på att bjuda in en jurist från HELP till ert möte, som gärna berättar mer om denna medlemsförmån. Ni kan boka ett fysiskt eller digitalt möte.

Boka genom att höra av dig till Petra Wiberg, pwi@helpforsakring.se

Frågor och svar om juristförsäkringen

Uppdaterad:
Sidansvarig: Kommunikationsenheten