Juristförsäkring via HELP

De flesta människor behöver någon gång i livet juridisk rådgivning. Som ny medlem i Seko omfattas du av en juristförsäkring som täcker de viktigaste rättsområdena inom privatjuridik och ger dig som medlem tillgång till jurist, oavsett om det gäller juridisk rådgivning eller tvistelösning.

***Nyheter i HELPs juristförsäkring fr o m 2023-01-01, läs mer här***

Sekos juristförsäkring introducerades i november 2015, då samtliga medlemmar som inte tackade nej till försäkringen anslöts. Sedan dess är det endast nya medlemmar i Seko som får tillgång försäkringen.  Information om juristförsäkringen skickas ut med den välkomstmapp som alla nya medlemmar får. Ungefär en vecka senare skickar HELP ut  ett brev med försäkringsvillkor och en reservationsblankett. Den som då inte tackar nej (reserverar sig) till försäkringen kommer med automatik att anslutas till försäkringen.

Försäkringen kostar 30 kronor i månaden, vilket läggs ovanpå den ordinarie medlemsavgiften. För detta får du som medlem obegränsat antal timmar juridisk rådgivning och stöttning vid tvister eller juridiskt ombud vid rättegångar. Jämför detta med vad en jurist kostar att anlita privat och du förstår snabbt att ett medlemskap i Seko lönar sig.

All information om försäkringen finns tillgänglig på HELP Försäkrings hemsida. Här finns också mer information om försäkringens innehåll, försäkringsvillkor, samt övrigt material.

Du som är medlem i Seko och har frågor om försäkringen ska vända dig direkt till HELP Försäkrings hemsida eller kontakta HELP via telefon 0771-985 200, måndag-torsdag 9-17, fredag 9-16.

Frågor och svar om juristförsäkringen

Uppdaterad:
Sidansvarig: Kommunikationsenheten