Stå inte ensam!

  • Seko består faktiskt inte bara av mig här på denna arbetsplats. Kan inte jag hjälpa dig så tar jag hjälp från andra i organisationen, kanske från någon annan facklig i området eller från vår klubbordförande. Behöver de ytterligare uppbackning kan de ta hjälp av Seko centralt. Vi är 6 000 förtroendevalda och över 100 anställda, vi har kunskapen och vi har musklerna. Syftet med vår verksamhet är i grunden en enda; att stå upp för medlemmarna.
  • Vad händer om du hamnar i konflikt med chefen, eller blir felaktigt uppsagd? Arbetsgivaren kommer att ha jurister till sin hjälp, som medlem i facket jämnar du ut oddsen.
  • Vad gör du om arbetsgivaren bryter mot avtalet och det går ut över dig? Det är vi som sluter avtal med arbetsgivaren och vi som kan tvista om arbetsgivaren bryter mot dessa avtal.
  • Hur tänker du bete dig om det blir strejk i nästa avtalsrörelse? Du får inte en spänn från vår strejkkassa så länge du inte är medlem. Tänker du ställa dig på arbetsgivarens sida och bli strejkbrytare?
  • Att ställa sig utanför facket innebär att förlita sig på att arbetsgivaren, vem som än är chef för tillfället, alltid beter sig schyst. Det innebär att förlita sig på att arbetsgivaren aldrig, av ekonomiska eller andra skäl, ställer till problem för dig eller dina arbetskamrater. Ärligt talat, hur troligt låter det?

Samlade argument

Här hittar du, uppdelat på sex olika områden mängder av argument för medlemskap i Seko. Alla argument passar inte på alla arbetsplatser, eller för alla förtroendevalda, men vi hoppas de kan ge dig inspiration. Och kom ihåg, det viktigaste är att överhuvudtaget våga ta samtalet om medlemskap.

Uppdaterad:
Sidansvarig: Kommunikationsenheten