Så blir man medlem

Det är enkelt att bli medlem i a-kassan. Men tänk på att man måste göra en separat ansökan till oss. Det räcker alltså inte med att bli medlem i facket eller att få avgiften dragen av arbetsgivaren för att kunna bli medlem.

Ansök på webben

Alla som vill bli medlemmar ansöker om medlemskap direkt på vår webbplats och signerar ansökan med BankID direkt.

Den som inte har BankID kan fylla i ansökningsformuläret och få det hemskickat för underskrift eller välja att skriva ut det själv. 

Någon med samordningsnummer som vill bli medlem?

Det är inget problem! Be medlemmen fylla i sitt samordningsnummer och alla uppgifter manuellt i ansökan så kan hen antingen få den hemskickad med post i det sista steget av ansökan eller välja att skriva ut den själv för att signera den och skicka tillbaka den till oss. 

Sms:a oss så hjälper vi till

Ont om tid? Be medlemmen sms:a ordet SEKOSAK till nummer 71350 så ringer vi upp på det nummer som sms:et kommer ifrån och hjälper till att fylla i ansökan. Den blivande medlemmen signerar sin ansökan med hjälp av BankID på sin telefon, läsplatta eller dator.

Om du som förtroendevald har ont om tid när du är ute och rekryterar kan du gärna tipsa om detta nummer. Det är dock viktigt att sms:et kommer från den som ansökan gäller eftersom vi ringer upp på det numret. 


Tänk på att tipsa medlemmen om autogiro när hen gör sin ansökan.


Uppdaterad:
Sidansvarig: A-kassan