Därför ska du välja oss

Att vara medlem i a-kassan är en solidarisk handling. Ju fler som är medlemmar, desto billigare blir avgiften. Men desto högre blir också lönerna, finns det forskning som visar.

A-kassan fungerar som en skyddsmekanism för lönedumping på arbetsmarknaden samtidigt som den skyddar den enskilde medlemmen vid arbetslöshet. Att vara medlem är därför klokt ur flera aspekter. Men varför ska man välja just vår a-kassa?

Det har vi försökt att besvara så här:

 1. A-kassan + facket = Trygghet 
  För dig som är medlem i både a-kassan och fackförbundet Seko ingår en inkomstförsäkring i medlemskapet. Inkomstförsäkringen innebär att du tillsammans med ersättningen från oss på a-kassan få upp till 80 procent av din faktiska lön under de första 100 dagarna om du skulle bli arbetslös. Sekos inkomstförsäkring har inget övre tak.

 2. Vi är professionella
  Inom ramen för den lagstiftning som styr vår verksamhet ser vi alltid till våra medlemmars bästa. Vi har många års samlad erfarenhet och vi kan arbetslöshetsförsäkringen på våra fem fingrar. Skulle du trots det ha en fråga som vi inte kan svara på så är vi snabba på att reda ut vad som gäller.

 3. Vi är tillgängliga 
  Vi finns på telefon mellan klockan 08.00-16.00 fem dagar i veckan och vi har riktigt korta svarstider. Vi är dessutom snabba på att svara på dina frågor både på Mina sidor och på chatten. Chatten hittar du på startsidan på vår webbplats - är chatbubblan på höger sidan tänd så har du någon att prata med. Och du: jämför oss gärna med andra a-kassor, det tål vi.

 4. Vi kan Sekos branscher 
  Ingen annan a-kassa kan Sekos branscher bättre än vi. Vi vet när konjunkturen svänger och vi vet hur förutsättningarna ser ut inom Sekos olika verksamhetsområden. Den kunskapen är vi stolta över och den har du glädje av som medlem.

 5. Våra medlemmar gillar oss 
  Varje gång vi frågar våra medlemmar vad de tycker om oss blir alltid lika glada när vi får svaret: De gillar oss. Vi gör ett bra jobb och vi erbjuder det du behöver när du blir arbetslös: kompetent och empatisk personal som hjälper till under omställningen mellan jobb.

Dessa argument finns på det vi kallar för ett argumentationskort som du kan beställa via trycksaksbutiken här på webben för att dela ut på din arbetsplats. Självklart är de gratis.

Granskad:
Sidansvarig: A-kassan