Därför är vi a-kassan för dig

Det händer att förtroendevalda får frågan varför man ska välja vår a-kassa när det finns så många andra att välja på. Här listar vi våra bästa argument:

Argumenten är riktade till blivande medlemmar. I trycksaksbutiken här på Sekos webbplats kan du beställa det vi kallar för argumentationskort som du gärna kan dela ut till nya kollegor eller på informationsträffar. Självklart är korten gratis.

Därför är vi a-kassan för dig

 1. A-kassan+facket=Trygghet 
  För dig som är medlem i både a-kassan och fackförbundet Seko ingår en inkomstförsäkring i medlemskapet. Inkomstförsäkringen innebär att du tillsammans med ersättningen från oss på a-kassan få upp till 80 procent av din faktiska lön under de första 100 dagarna om du skulle bli arbetslös. Sekos inkomstförsäkring har inget övre tak.

 2. Vi är professionella
  Inom ramen för den lagstiftning som styr vår verksamhet ser vi alltid till våra medlemmars bästa. Vi har många års samlad erfarenhet och vi kan arbetslöshetsförsäkringen på våra fem fingrar. Skulle du trots det ha en fråga som vi inte kan svara på så är vi snabba på att reda ut vad som gäller.

 3. Vi är tillgängliga 
  Vi finns på telefon mellan klockan 08.00-16.00 fem dagar i veckan och vi har riktigt korta svarstider. Vi är dessutom snabba på att svara på dina frågor både på Mina sidor och på chatten. Chatten hittar du på startsidan på vår webbplats. Jämför oss gärna med andra a-kassor, det tål vi.

 4. Vi kan Sekos branscher 
  Ingen annan a-kassa kan Sekos branscher bättre än vi. Vi vet när konjunkturen svänger och vi vet hur förutsättningarna ser ut inom Sekos olika verksamhetsområden. Den kunskapen är vi stolta över och den har du glädje av som medlem.

 5. Våra medlemmar gillar oss 
  Varje gång vi frågar våra medlemmar vad de tycker om oss blir alltid lika glada när vi får svaret: De gillar oss. Vi gör ett bra jobb och vi erbjuder det du behöver när du blir arbetslös: kompetent och empatisk personal som hjälper till under omställningen mellan jobb.
Uppdaterad:
Sidansvarig: A-kassan