Avgiften till a-kassan

För den som är medlem i facket kostar det bara 125 kronor i månaden att vara medlem i a-kassan och då ingår förbundets inkomstförsäkring.

När man blivit medlem hos oss finns det några saker som är viktiga att tänka på:

Välj autogiro

Autogiro är det absolut enklaste sättet att betala medlemsavgiften på. Den som är medlem i både facket och a-kassan anmäler autogiro på Sekos webbplats.  Länken till anmälan hittar du här.

Betala i tid

Det är viktigt att betala i tid. Den som inte betalat sin avgift på tre månader förlorar medlemskapet. Det är reglerat i lag (Lag (1997:239) om arbetslöshetskassor) och därför inget vi på a-kassan kan påverka. Det är ytterligare ett argument för autogiro. Med autogiro dras avgiften automatiskt varje månad.

Förlorat medlemskapet? Ansök på nytt!

Den som har förlorat sitt medlemskap på grund av obetalda avgifter kan ansöka om medlemskap på nytt och på så sätt behålla sitt sammanhängande medlemskap.

Det är viktigt att den nya ansökan kommer till oss på a-kassan senast månaden efter att medlemmen förlorat medlemskapet. Kommer den senare kan man inte få ett sammanhängande medlemskap utan måste börja om från början igen.

Inkomstförsäkringen ingår

För den som är medlem i både a-kassan och facket ingår Sekos inkomstförsäkring. Läs mer om inkomstförsäkringen här

Granskad:
Sidansvarig: A-kassan