Om avgiften till a-kassan

Medlemsavgiften är 148 kronor i månaden för den som är medlem i både a-kassan och facket. För den som har medlemskap i båda organisationerna ingår förbundets inkomstförsäkring.

Välj autogiro

Autogiro är det absolut enklaste sättet att betala medlemsavgiften på. Den som är medlem i både facket och a-kassan anmäler autogiro på Sekos webbplats. Länken till anmälan hittar du här.

Betala i tid

Det är viktigt att betala i tid. Den som inte betalat sin avgift på tre månader förlorar medlemskapet. Det är reglerat i lag (Lag (1997:239) om arbetslöshetskassor) och därför inget vi på a-kassan kan påverka. Det är ytterligare ett argument för autogiro. Med autogiro dras avgiften automatiskt varje månad.

Förlorat medlemskapet? Ansök på nytt!

Den som har förlorat sitt medlemskap på grund av obetalda avgifter kan ansöka om medlemskap på nytt och på så sätt behålla sitt sammanhängande medlemskap. Varje månad skickar vi en länk till ett förenklat återinträdesformulär till den som förlorat medlemskapet på grund av obetalda avgifter.

Det är viktigt att den nya ansökan kommer till oss på a-kassan senast månaden efter att medlemmen förlorat medlemskapet. Kommer den senare kan man inte få ett sammanhängande medlemskap utan måste börja om från början igen.

Inkomstförsäkringen ingår

Det bästa skyddet har den som är medlem i både a-kassan och facket. Då ingår Sekos inkomstförsäkring. Läs mer om inkomstförsäkringen här

Dyrare för enskilda medlemmar

Den som är medlem enbart i a-kassan betalar en högre medlemsavgift. Det beror på att det tillkommer en särskild administrationsavgift för dessa medlemmar. För närvarande är avgiften 157 kronor för den som är enskilt ansluten.

Uppdaterad:
Sidansvarig: A-kassan