Hej förtroendevald!

Vi på Sekos a-kassa vill gärna stötta dig som förtroendevald i ditt uppdrag. Ring eller mejla när du har några frågor. Vi finns här och hjälper dig gärna.

Pandemireglerna permanentas

Den 7 juni 2023 väntas riksdagen besluta om att permanenta pandemireglerna i arbetslöshetsförsäkringen. Det innebär att den högsta ersättningen permanent blir 1 200 kronor per dag, att lättnaderna i arbetsvillkoret kvarstår, att det är två karensdagar som gäller och att egenföretagare även fortsättningsvis har möljighet att pausa sin egen verksamhet.

Höjd pensionsålder påverkar a-kassan

I samband med höjnignen av pensionsåldern till 66 år ändrades också a-kassans regler så att man har rätt att vara kvar i a-kassan och få ersättning fram till den första i den månad man fyller 66. Här kan du läsa mer

Avdragsgillt medlemskap i a-kassan

Sedan den 30 juni 2022 gäller skattereduktion på 25 procent för medlemskapet i a-kassan. A-kassan lämnar uppgifter till Skatteverket via kontrolluppgiften och avdraget görs utomatiskt på slutskattsedeln.

Vi finns här - hör av dig

Hör av dig om du har frågor eller om du vill att vi ska följa med till din arbetsplats, till ett klubbmöte, årsmöte, ungdomsmöte - ja, vilket möte som helst. Vi kommer! Här når du oss.

Uppdaterad:
Sidansvarig: A-kassan