Hej förtroendevald!

Här har vi på a-kassan samlat ihop bra-att-veta-material om a-kassan som är bra för dig att ha i ditt fackliga uppdrag. Tveka aldrig att ringa eller mejla oss om du har några frågor.

Skattereduktion för avgiften till a-kassan

Från och med halvårsskiftet 2022 är det billigare att vara medlem i a-kassan tack vare en skattereduktion på 25 procent som riksdagen beslutat om. Som medlem behöver man inte själv göra något för att få del av reduktionen. Det sköts automatiskt via slutskattsedeln efter att vi på a-kassan lämnat kontrolluppgifter till Skatteverket inför nästa års deklaration.

Skattereduktionen gäller för avgifter som betalas efter den 30 juni 2022.

Pandemiregler för a-kassan

När pandemin svepte in över världen var regeringen snabb att fatta ett antal beslut som gjorde det lättare för fler att få ersättning från a-kassan. Vissa regler var tillfälliga medan andra blir kvar fram till årsskiftet 22/23. Det gäller bland annat de höjda ersättningsnivåerna i a-kassan.

På sekosakassa.se hittar du information om vad som gäller just nu.

Hör av dig när du undrar något!

Tveka aldrig att höra av dig till oss om du har några frågor eller om du vill att vi ska följa med till din arbetsplats, till ett klubbmöte, årsmöte, ungdomsmöte - vilket möte som helst. Vi lovar att göra allt vi kan för att komma eller för att vara med på länk. Kontaktuppgifter till oss hittar du här.

Uppdaterad:
Sidansvarig: A-kassan