Hej förtroendevald!

Vi på Sekos a-kassa vill gärna stötta dig som förtroendevald i ditt uppdrag. Ring eller mejla när du har några frågor. Vi finns här och hjälper dig gärna.

Pandemireglerna permanentade

Den 7 juni 2023 beslutade riksdagen äntligen att permanenta de så kallade pandemireglerna i arbetslöshetsförsäkringen. Det innebär att lättnaderna i arbetsvillkoret kvarstår, att det är två karensdagar som gäller och att egenföretagare även fortsättningsvis har möljighet att pausa sin egen verksamhet.

De höjda ersättningsnivåerna i a-kassan är sedan tidigare kvar på samma nivåer som under pandemin.

Höjd pensionsålder påverkar a-kassan

I samband med höjnignen av pensionsåldern till 66 år vid årsskiftet ändrades också a-kassans regler så att man har rätt att vara kvar i a-kassan och få ersättning fram till den första i den månad man fyller 66. Här kan du läsa mer

Avdragsgillt medlemskap i a-kassan

Sedan den 30 juni 2022 gäller skattereduktion på 25 procent för medlemskapet i a-kassan. Vi på a-kassan lämnar uppgifter till Skatteverket via kontrolluppgiften och avdraget görs utomatiskt på slutskattsedeln.

Vi finns här - hör av dig

Hör av dig om du har frågor eller om du vill att vi ska följa med till din arbetsplats, till ett klubbmöte, årsmöte, ungdomsmöte - ja, vilket möte som helst. Vi kommer! Här når du oss.

Uppdaterad:
Sidansvarig: A-kassan