Hej förtroendevald!

Vi på Sekos a-kassa vill gärna stötta dig som förtroendevald i ditt uppdrag. Ring eller mejla när du har några frågor. Vi finns här och hjälper dig gärna.

Förändringar i medlemsavgiften

Från den 1 februari 2024 är medlemsavgiften till a-kassan 168 kronor i månaden för den som är medlem i både a-kassan och facket och 177 kronor i månaden för den som enbart är medlem i a-kassan. 

Det är a-kassans styrelse som beslutat att höja avgiften. Det beror på att a-kassans avgift till staten, den så kallade finansieringsavgiften, har ökat till följd av att fler får högre ersättning. 

Mer information om detta finns i nyhetsbrevet till förtroendevalda som skickades den 18 januari.

Visste du att medlemskapet i a-kassan är avdragsgillt?

För den som är medlem i a-kassan är 25 procent av medlemsavgiften avdragsgill. Vi på a-kassan lämnar uppgifter till Skatteverket och avdraget görs automatiskt på slutskattsedeln.

Som förtroendevald är du a-kassans ambassadör

Som förtroendevald i Seko är du ambassadör för a-kassan på din arbetsplats. A-kassan rekryterar inga medlemmar själv utan är helt beroende av de insatser som görs inom förbundet.

Tveka inte att höra av di gom du känner att du vill veta mer på a-kassan och varför det är viktigt att vara medlem. Vi träffar dig gärna och berättar mer.

Vill du prata a-kassa på ett möte? Vi kommer!

Hör också av dig om du har frågor om a-kassan i allmänhet eller om du vill att vi ska följa med till din arbetsplats, till ett klubbmöte, årsmöte, ungdomsmöte - ja, vilket möte som helst. Vi gör vårt allra bästa för att kunna vara med - allra minst över Teams! Här når du oss.

Uppdaterad:
Sidansvarig: A-kassan