Hej förtroendevald!

Här har vi på a-kassan samlat ihop information som kan vara bra för dig att ha i ditt fackliga uppdrag. Du kan alltid ringa oss om du har några frågor.

Medlemsavgiften höjs 

Den 1 januari 2021 höjdes medlemsavgiften till oss på a-kassan med 23 kronor i månaden. Den nya avgiften är därmed 148 kronor i månaden för den som är medlem både i a-kassan och fackförbundet. Det är a-kassans styrelse som fattar beslut om storleken på medlemsavgiften.

Höjningen är en direkt konsekvens av de höjda ersättningsnivåerna i a-kassan, som inneburit kraftigt ökade kostnader till staten i form av den så kallade finansieringsavgiften. Läs mer om detta på sekosakassa.se.

Se gärna vår film med anledning av detta. Den kan du också gärna visa för medlemmarna på din arbetsplats.

Därför är medlemskapet viktigt

Som medlem i a-kassan försäkrar man sin lön, men ett medlemskap är också en solidarisk handling. Ju fler medlemmar vi har, desto lägre avgifter kan vi hålla och desto bättre blir löneutvecklingen på arbetsmarknaden. Jo, det är sant. Du kan läsa mer om det på vår webbplats.

Pandemiregler för a-kassan

Mellan den 13 april 2020 och 3 januari 2021 har ett antal specialregler gällt för a-kassan på grund av coronapandemin. Vissa av dem förlängs efter årsskiftet - det gäller bland annat ersättningsnivåerna, som blir kvar till 2023, samt lättnader för företagare.

På vår webbplats sekosakassa.se hittar du information om vad som gäller.

Vi vill att ni ska höra av er!

Tveka aldrig att höra av dig till oss om du har några frågor eller om du vill att vi ska följa med till din arbetsplats, till ett klubbmöte, årsmöte, ungdomsmöte - vilket möte som helst. Vi lovar att göra allt vi kan för att komma eller för att vara med på länk.

Uppdaterad:
Sidansvarig: A-kassan