Pernilla

" Jag trodde att det inte fanns någon hjälp att få"

Publicerad:

Pernilla- Jag har arbetat som behandlingspedagog i många år på flera olika avdelningar, jag trivdes superbra med jobbet, med kollegorna och arbetet med klienterna. 

En kväll på jobbet var vi underbemannade på min avdelning och jag fick jobba mycket själv den kvällen. Under passet uppstår en situation och jag upplever den som väldigt hotfull, klienterna gaddar ihop sig emot mig och vill ha olika saker och vill släppas ut m.m. Då jag var själv i situationen på avdelningen så kändes det extra obehagligt. Jag blev hotad utav en av klienterna och jag kände mig för första gången på jobbet rädd och osäker. Någon vecka efter situationen blev jag åter själv på avdelningen vilket skapade mycket obehag och osäkerhet vilket gjorde att jag några dagar efteråt blev sjukskriven. Jag kände mig utsatt, ensam och kände inte att jag hade rätt förusättningar att jobba.

I samband med min sjukskrivning uppstod det saker i mitt familjeliv vilket påverkade mig negativt och jag gick in i en depression. Efter nästan ett års sjukskrivning bestämde jag mig att jag inte kunde arbeta kvar inom SiS och jag tänkte säga upp mig. En kollega sa till mig att vänta med uppsägning att ringa Seko, vilket jag inte ens tänkt på, kunde dem göra något för mig i denna situation? Det är det bästa tips jag någonsin fått!

Jag ringde till Seko och fick ett ombud som hjälpte mig. Med hjälp av Seko kunde jag få en rehabiliteringsplan med arbetsgivaren, ett anpassat schema då jag hade blivit diagnostiserad med depression och plöstligt fanns det massa stöd att få både av facket och från arbetsgivaren. När jag var hemma på sjukskrivning så fick jag inte ett enda samtal från min chef men när facket blev inkopplat så fick jag möjlighet till arbetsanspassning, ett tillfälligt schema och kunna börja arbeta igen.

Jag är så glad att jag fick hjälp, att jag stannade kvar inom SiS, jag arbetar fortfarande inte 100% men är tillfreds med min situation. Stort tack till mitt ombud och Seko som hjälpte mig tillbaka!

 

Seko- Som medlem kan du alltid få hjälp i olika sjukskrivningsärenden, både om det händer saker via arbetet eller/och privat. Här finns det flera skyldigheter för arbetsgivaren att följa och att underlätta för en tillbakagång i arbetslivet.

 

Har du varit med om något likande? Behöver du stöd? tveka inte att höra av dig till ditt närmsta seko- ombud eller/och förhandlare.

Uppdaterad: