Spårtrafik

Stöduttalande

Publicerad:

Seko branschorganisation Spårtrafik står i solidaritet med huvudskyddsombudet på Pågatågen

Tågföretaget Arriva greppar efter halmstrån i sitt senaste försök att skapa en tyst arbetsplats på Pågatågen. Arriva försöker genom sitt agerande köpa ut en förtroendevald för Seko på Pågatågen. Att hänvisa till ett internt mail menat för medlemmar i Seko som skäl är inget annat än ett angrepp på hela spårtrafikbranschen.

Huvudskyddsombudet har genom sitt uppdrag drivit ett flertal ärenden för att förbättra situationen för medlemmarna på Pågatågen. Samtidigt som Arriva brottas med lönsamhetsproblem. Här står konflikten som har pågått ända sen Arriva Sverige vann upphandlingen med vad vi förmodar var ett underbud.

Arriva har ända sen starten drivit på om försämringar för att få lönsamhet i sin affär. Även i den senaste lönerörelsen tvingade Arriva att backa från sina försök till lönedumpning. De vittnar själva om att de känner sig överkörda. Seko Spårtrafik tolkar Arrivas senaste försök att göra sig av med huvudskyddsombudet vara av ett hämndbegär från Arriva.

Det som händer nu är ytterligare ett symptom på den oreda ansvariga politiker har skapat i sin iver att driva på för upphandlingar. Seko Spårtrafik kräver ordning och reda i de bolag som ska ges möjlighet att få lägga anbud på trafik i framtiden.

Styrelsen i Seko Spårtrafik utrycker sitt stöd och står i solidaritet med huvudskyddsombudet och medlemmarna i Seko på Pågatågen.

Uppdaterad: