Spårtrafik

Avtalsnytt #5

Publicerad:

Prolongering av Spårtrafikavtalet är klar!

Efter veckor av förhandling och kontakter med Almega Tågföretagen har vi äntligen landat i den enda rimliga åtgärden i detta akuta läge – vi har förlängt Spårtrafikavtalets med sju månader. Situationen med coronaviruset fortsätter och är allt annat än normalt.

Prolongeringen av Spårtrafikavtalet innebär också att bundenheten till lokala avtal för Pågatåg och Krösatåg fortsätter att gälla till och med den 30 november 2020. Det går knappast att underdriva hur viktig denna fråga har varit för oss och våra berörda medlemmar. Lokala avtal på andra bolag i branschen, som bygger på det centrala kollektivavtalet, följer även de den nya giltighetstiden. Allt fortsätter gälla som vanligt helt enkelt.

Våra krav på trygghet, rätt till återhämtning och vila och en säker arbetsmiljö är fortfarande högst relevanta. Våra krav är vad branschen behöver, både i kristid och i den vardag som förhoppningsvis snart infinner sig igen. När hösten är här kommer det bli fullt upp igen. Vi är säkra på att tuffa förhandlingar väntar. Vi återkommer med mer information så snart vi vet mer kring detta.

Äntligen kan vi bocka av frågan om prolongering och lägga fullt fokus på att trygga jobben, minska smittspridningen och ta oss igenom Coronakrisen. Det är på tiden!

Vi vill också passa på att rikta ett stort och hjärtligt tack till alla Seko-medlemmar och förtroendevalda som har slutit upp och stöttat oss i förhandlingsarbetet. Stödet har känts och gett oss trygghet och styrka. Ett stort tack ska också riktas till hela LO-kollektivet som ha gett oss uppbackning från dag ett.

Det här är vad vi menar när vi säger:
Tillsammans är vi starka!

Hälsningar
/Förhandlingsdelegationen för Seko Spårtrafik

Uppdaterad: