Medlemsinformation vecka 42

Vecka 43 Arbetsmiljövecka

Publicerad:

Under nästa vecka är det arbetsmiljövecka. Som vanligt kommer skyddsorganisationen att genomföra några riktade aktiviteter. Nästa vecka ska skyddsombud runt om i landet beskriva de tre största arbetsmiljöriskerna på sin arbetsplats. Dessa risker ska sedan stämmas av med årlig riskbedömning, handlingsplan mm i syfte att komma till rätta med eventuella problem. Hjälp gärna ditt skyddsombud att beskriva vad du upplever som brister i arbetsmiljön och vad som skulle kunna göras bättre.

- Vi hoppas få kvitto på att vi arbetar med rätt frågor men naturligtvis också, genom att involvera så många som möjlig, fylla på om vi missat något, säger Stefan Fougt Huvudskyddsombud PostNord Sverige.


Föräldraledighet runt jul och nyår

Om man tänkt sig vara föräldraledig runt jul och nyår så är det hög tid att informera arbetsgivaren om det nu, eftersom detta bör göras minst två månader innan. Viktigt att tänka på är hur man förlägger sin ledighet i veckor med röda dagar, vilka konsekvenser det får och vilken ersättning man begär från Försäkringskassan. Om man i år tänker sig vara föräldraledig på flera av klämdagarna ska man vara medveten att samtliga röda dagar mellan två föräldralediga klämdagar kommer att dras som föräldraledighet av arbetsgivaren.

- Julen brukar ju betyda en hel del utgifter för oss alla och för att inte hamna i en oväntad och tråkig ekonomisk sits, se till att ansöka om föräldrapenning från Försäkringskassan för samtliga dagar, säger Daniel Hansen ledamot Seko Postens styrelse.


Fyll i Seko Postens avtalsenkät

Passa på att tycka till om vad Du tycker är viktigt inför nästa års avtalsförhandlingar om lön och villkor. Tusentals seko-medlemmar i PostNord har redan svarat på avtalsenkäten. Enkäten är öppen till den 25 oktober så har du inte svarat finns det fortfarande tid att logga in och svara på frågorna. I veckan har samtliga medlemmar fått ett brev hem med instruktioner om hur Du går till väga för att besvara avtalsenkäten. Fyll i enkäten och gör din röst hörd!

Om du inte fått något brev eller har frågor om enkäten kontaktar du Seko Posten via epost: sekoposten@postnord.com

 

Ladda ner pdf för utskrift

Uppdaterad:
Sidansvarig: Seko Posten