Medlemsinformation vecka 18

Publicerad:

Tankar inför 1 maj

Att schysta arbetsvillkor och bra anställningsförhållanden är viktigt, har vi alla förstått länge. Men för mig har det blivit ännu tydligare i den samhällskris som coronapandemin har skapat. Även om det är för tidigt att utvärdera hur Sverige lyckats försvara sig mot detta aggressiva virus, framstår det som tydligt att vi misslyckats med att skydda människorna som bor och arbetar på våra äldreboenden.
Vittnesmålen om brist på utrustning och utbildning är skrämmande på sina håll. Likaså att en alltför stor del av personalstyrkan är timanställda utan anställningstrygghet och som därmed inte vid lättare sjukdomssymtom har möjlighet att tacka nej till de timmar som arbetsgivarna erbjuder.

Frågan om arbetsvillkor och anställningsformer har helt enkelt kommit att handla om liv och död inom vården. Även för oss anställda i PostNord är detta en av de viktigaste fackliga frågorna, även om konsekvenser av dåliga anställningsförhållanden inte blir lika dramatisk som inom vården. Jag själv och Seko Posten kommer alltid att prioritera trygga anställningsformer, rätten till heltid och våra medlemmars säkerhet i det fackliga arbetet.

Önskar er alla en fin Valborgsmässoafton och 1 maj

Johan Lindholm
Ordförande Seko Posten

Nu på fredag firar vi 1 maj på Sekos Facebook-sida. Alla kan titta på det, även den som inte har ett eget Facebook-konto. Firandet startar klockan 12.00, så glöm inte att gå in på Sekos Facebook den 1 maj.

Körschemat är som följer (cirkatider):

12:00 -- Sekos förbundsordförande Valle Karlsson talar.

12:07 -- Livemusik med Markus Svensson, The Tarantula Waltz.

12:12 -- Vinnarna från quiz-tävling och 1 maj-bidragen presenteras.

12.20 -- 1 maj-tal/videohälsningar från medlemmar och förtroendevalda.

Ladda ner pdf för utskrift

Uppdaterad:
Sidansvarig: Seko Posten