Medlemsinformation vecka 17

Publicerad:

Vad gäller om du tillhör en riskgrupp?
Coronasituationen påverkas oss alla och det är fullt naturligt att många just nu känner en oro, inte minst personer, eller personer med en nära släkting, som tillhör en så kallad riskgrupp. Seko Posten har blivit kontaktade av många medlemmar som ställt frågor om vad som gäller och vi vill därför passa på att informera om detta.Arbetsuppgifter beroende på vilken yrkesgrupp man tillhör varierar, likaså de olika riskfaktorerna. Det går därför inte på förhand att utgå från någon mall och säga hur man exempelvis löser situationen för en terminalarbetare med högt blodtryck, istället ska man alltid ta individuell hänsyn.

- Det är chefens skyldighet att säkerställa hälsa och arbetsmiljö, då måste man ta individuell hänsyn och anpassa arbetet så långt det är möjligt för att skydda personer som tillhör en riskgrupp. Det kan exempelvis handla om var man tar sin lunch eller att tillfälligt anpassa arbetsuppgifter. Om du tillhör en riskgrupp eller känner oro, prata med din chef för att hitta bra lösningar och tveka inte att prata med ditt lokala skyddsombud eller Seko-ombud om du behöver stöd, säger Stefan Fougt huvudskyddsombud för PostNord Sverige.

Fira 1 maj digitalt med Seko
Seko ställer inte in årets 1 maj-firande, istället kommer det att ske digitalt. Sekos förbundsordförande, Valle Karlsson, kommer att hålla sitt 1 maj-tal i förbundets digitala kanaler och du som medlem i Seko får gärna skicka in din egen 1 maj-hälsning till oss.

På Sekos Facebook kommer 1 maj-firandet att läggas upp som ett särskilt event, från kl.12.00 den 1 maj.

Vi vill gärna att du som är förtroendevald eller medlem i Seko också skickar din 1 majhälsning. Gör det genom att spela in egen, kort video på dig själv och skicka den till oss på Seko. Vi kommer att publicera filmerna i vårt Facebook-event den 1 maj. Läs mer Sekos hemsida om hur du gör för att skicka in din video.

Är du inte medlem i Seko eller a-kassan?
Om du inte är medlem i Seko eller i a-kassan är det enkelt att gå med. Dessutom betalar du bara 50 kronor i månaden under det förstahalvåret. Avgiften till a-kassan tillkommer. Gå in på https://www.seko.se/ fyll i ansökan direkt. Som medlem i Seko kan du känna dig tryggare.

Ladda ner pdf för utskrift

Uppdaterad:
Sidansvarig: Seko Posten