Nyheter

Har du haft utvecklingssamtal i år?

Ny avtalssekreterare i Seko

Har du haft utvecklingssamtal i år?

De anställdas inflytande över arbetsgivarens beslut om den egna arbetsplatsen och PostNord i stort regleras i Kollektivavtal om medinflytande. Avtalet innebär bland annat att arbetsgivaren skall involvera facket så tidigt som möjligt i beslutsprocessen och kalla de fackliga företrädarna och skyddsombuden till samverkansmöte ett visst antal gånger per år. Arbetsgivaren skall dessutom genomföra arbetsplatsträffar regelbundet där de anställda skall ges möjlighet att framföra frågor som är av vikt för den egna arbetsplatsen.

Utvecklingssamtalet är ytterligare en möjlighet för de anställdas rätt till medinflytande och delaktighet. På utvecklingssamtalet ska man bland annat prata om hur det går för PostNord, hur du som anställd vill utveckla dig inom företaget och vad man behöver göra för att utveckla hela arbetsplatsen. Det är viktigt att du får möjlighet att framföra dina åsikter på nuläget och utvecklingen i PostNord. Utgångspunkt i samtalet är situationen och arbetsmiljön på den egna arbetsplatsen. Det är chefen som ansvarar för utvecklingssamtalet och alla ska erbjudas minst ett samtal varje år.
Ni bestämmer själva hur ofta ni ska följa upp utvecklingssamtalet. Det kan vara en gång i månaden eller en gång i kvartalet

-          Utvecklingssamtalet är en viktig del i de anställdas inflytande över arbetsplatsen och den egna utvecklingen, säger Patrick Theodorsson ledamot i Seko Postens styrelse. I detta samtal kan det vara lämpligt att berätta om du t ex är intresserad av att ta c-kort eller utvecklas som ledare. Det är chefen som ska ta initiativ och föreslå vilken tid ni ska ses och vi rekommenderar alla att tacka ja till ett utvecklingssamtal, avslutar Patrick.

Seko Posten får tyvärr signaler på att utvecklingssamtalet inte har prioriterats på alla arbetsplatser. Har du inte blivit erbjuden ett utvecklingssamtal i år? Ta kontakt med din chef och/eller Seko-ombud.

Ny avtalssekreterare i Seko

Sekos avtalssekreterare Mats Ekeklint har fått jobb som avtalschef på LO och Sekos representantskap samlades därför i tisdags för att välja en ny avtalssekreterare. Glädjande nog valdes Ulrika Nilsson – central ombudsman och tidigare förtroendevald i Seko Posten tillika brevbärare i Ljungby – till rollen. Grattis Ulrika!

Ladda ner pdf för utskrift

  • Upprop till Sveriges politiker och PostNords Ledning

    Postverksamheten är under stark förändring, digitaliseringen medför minskande intäkter i takt med att brevvolymerna faller. De lagstadgade servicemålen och de ekonomiska mål ägarna ställt går inte ihop, företaget ges därmed inte rätt förutsättningar....

Uppdaterad: