Facklig Introduktion

Facklig introduktionsutbildning riktar sig till dig som är nybliven i medlem i Seko, dig som vill veta mer eller dig som ännu inte gått med i Seko.

Du får veta var dina medlemspengar går och vilka som är dina rättigheter och skyldigheter på arbetsmarknaden.

Vid frågor kontakta Åsa Einerstam, studieansvarig Seko Stockholm, på asa.einerstam@seko.se alternativt på telefon 076 830 34 31.

Jobbet är en stor del av livet. Därför är det viktigt att ha ett arbete och att trivas på jobbet. Vad det betyder att arbeta och ha bra arbetskamrater har du säkert redan funderat på. Den här kursen handlar om varför det även är viktigt att det finns en fackförening och ett kollektivavtal på din arbetsplats.

Facklig introduktion är kursen för dig som vill veta mer om facket och dina rättigheter på jobbet. Du är välkommen oavsett om du är med i facket eller inte. Under en dag pratar vi bland annat om arbetsmarknaden, löner och arbetsvillkor. Lagar, kollektivavtal och a-kassa. Tillsammans reder vi ut så många frågor och funderingar vi kan. Du tar tjänstledigt utan lön och får ett skattefritt stipendium på 992 kronor. Vi bjuder på lunch och fika under dagen. 

Aktuella datum och anmälningsformulär hittar du här

Introduktionsutbildningar i klubbens regi

Din klubb kan också anordna introduktionsutbildningar. Kontakta din klubb eller hör av dig till regionens studieorganisatör Åsa Einerstam på asa.einerstam@seko.se ,alternativt på telefon 076 830 34 31, så hjälper vi till.

Granskad: