Seko Stockholm

Fotograf: Petter Evertsen

God jul & gott nytt år!

Så går 2018 mot sitt slut. Ett år vi kommer minnas för den varmaste sommaren på hundra år. Vi svettades tillsammans i kollektivtrafiken, på arbetet, i valrörelsen. Sommarvärmen verkade aldrig ta slut.

Jag vill börja med att rikta ett stort tack till alla er som varit med i vårt valarbete. Som följt oss, deltagit i kampanjer, pratat fackliga frågor med era bekanta och delat ut material och flygblad.

Publicerad:

Seko Stockholm har jobbat hårt för ett valresultat som ska gynna våra medlemmar. Vi har engagerat oss i valarbetet och försökt opinionsbilda för ett nytt styre i landstinget. Där gick det tyvärr inte vägen då det blev ett blå/grönt styre. Fortfarande i skrivande stund finns ingen ny regering på plats, det är fortfarande väldigt osäkert vilka som ska styra Sverige de kommande fyra åren. Eller om vi tom kommer få se ett utlysande av nyval. För vår del måste vi naturligtvis hoppas på att det blir en politik som gör livet bättre för våra medlemmar. Med fler bostäder som människor har råd att bo i, pensioner som går att leva på och en välfärd vi kan lita på. Vi behöver en arbetsmarknad med trygga jobb, inte sänkta skatter och hyvlade tjänster.

Det som absolut inte får ske är en kompromiss där vår trygghet säljs ut. Där arbetsgivare har rätten att sålla ut oönskade anställda och ingen längre kan lita på att den har en fast anställning.

Nästa år väntar val till EU-parlamentet. Det är otroligt viktigt att vi får representanter på plats som motvikt till de högerblock som finns. Det är en av de saker som vi i Seko Stockholm kommer att arbeta med under våren, informera om EU-valet och försöka se till att så många som möjligt går och röstar. LO har också kommit överens om en gemensam kandidat, han heter Johan Danielsson.

Det blir ett politiskt julbrev i år. Kanske ett ämne vi tröttnat på sen länge. Men om vi tänker efter så är ju allt vi gör och det mesta vi är påverkat av politiska beslut.

Slutligen så vill jag tacka dig för att du är medlem i Seko. Det är vi tillsammans som medlemmar som gör att vi har styrkan att påverka, att vi kan stå starka tillsammans och kräva vår rätt. Utan våra medlemmar stannar Sverige.

Karin Åkersten,
ordförande Seko Stockholm

Uppdaterad: