Schysta villkor i fokus under “Fair transport week”

Idag, 22 mars, inleder det europeiska transportfacket (ETF) kampanjen "Fair transport week" där fackförbund i hela Europa deltar med olika aktiviteter för att uppmärksamma villkoren inom transportsektorn.

Publicerad:

Varje år kampanjar ETF för schysta villkor inom transportsektorn, bland annat genom aktionsdagar och demonstrationer. Seko har alltid deltagit på aktiviteterna och förbundet har framförallt belyst villkoren för ombordanställda inom järnvägen.

I år är det fokus på alla transportslag och kampanjen varar under en hel vecka. Den avslutas med en stor manifestation i Bryssel den 27 mars.

Under kampanjveckan kommer två medlemmar från Seko Sjöfolk, Hanna Lahtinen och Nova Medelene Sefton, att bege sig ut på en resa genom Europa med olika transportmedel för att uppmärksamma vikten av schysta villkor inom transportbranschen i Europa. De kommer att träffa och prata med de som arbetar på färjor, tåg och flyg och berätta om deras och sina upplevelser och syn på arbetsvillkoren på Seko sjöfolks Instagram konto. Du kan följa våra medlemmars resa på Seko sjöfolks och Sekos instagram-konton, se länkar nedan.

Läs mer om ETF Fair Transport på kampanjsidan, se länk nedan.



Länksamling

Här hittar du länkarna till Seko sjöfolks och Sekos instagram samt till ETF Fair Transports kampanjsida.

Uppdaterad:
Sidansvarig: Kommunikationsenheten
Kategorier: