Seko positiva till regeringens besked om PostNord

Den svenska och danska regeringen presenterade idag en lösning för att lösa den akuta situationen i den danska delen av PostNord.

Publicerad:

Det handlar om att den danska ägaren går in med ett tillskott på 1,8 miljarder kronor medan den svenska ägaren går in med 400 miljoner kronor. Seko är positiva.

- Vi har hela tiden ställt krav på att problemen som finns i den danska delen av PostNord också i första hand måste lösas där de uppstått, nämligen i Danmark. Den danska ägaren tar nu den större delen av det finansiella tillskottet till bolaget vilket är helt i linje med vår uppfattning, säger Johan Lindholm, ordförande i Seko Posten.

- Vi välkomnar ansvarstagandet och att ägarna nu hittat en lösning för att komma tillrätta med den akuta situationen i den danska verksamheten. Men vi ser samtidigt en risk i att det kan uppstå framtida problem om man inte hittar en mer långsiktig lösning i PostNords struktur, säger Valle Karlsson, förbundsordförande i Seko.

Näringsministern flaggar också för att de båda ägarna kommer att se över styrnings- och ägarmodellen för bolaget.

-Nuvarande aktieägaravtal är ett resultat av en tidigare usel förhandling. Därför är det nu positivt att den svenska regeringen tydlig signalerar att man vill förändra avtalet, säger Johan Lindholm.

Uppdaterad:
Sidansvarig: Kommunikationsenheten
Kategorier: