Seko del i snabbspår för djursjukskötare

Seko har varit med om att ta fram ett snabbspår för djurskötare inom den statliga sektorn. Målgruppen är nyanlända djursjukskötare med högskoleutbildning.

Publicerad:

Efter samtal med regeringen har parterna inom den statliga sektorn, Arbetsgivarverket, Saco-S, OFR och Seko och berörda myndigheter kommit överens om insatser för att nyanlända med veterinärmedicinsk bakgrund lättare ska kunna skola om sig till djursjukskötare.

Jordbruksverkets prognos visar på att det idag finns en stor brist på djursjukskötare. Det underskottet kommer att förvärras av de närmaste årens pensionsavgångar. Samtidigt är det många invandrade akademiker som har en bakgrund som veterinär eller har en akademisk utbildning inriktad mot djursjukvård men som inte kan verka inom sina yrken i Sverige.  Därför startas nu ett snabbspår med inriktning mot djurskötare.

Snabbspåren innebär att arbetsförmedlingen bland annat ska erbjuda uppdragsutbildning för djursjukskötare vid SLU, arbetspraktik med bedömning av yrkeskompetensen. Arbetsmarknaders parter har i sin tur förbundet sig att sprida information om snabbspåret för djurskötare och verka för att praktikplatser samt handledare finns tillgängliga.

Seko del i snabbspår för djursjukskötare (pdf)

Uppdaterad:
Sidansvarig: Kommunikationsenheten
Kategorier: