Seko Posten tar avstånd från främlingsfientlig politik

Ett tvång att dela ut valmaterial med främlingsfientliga budskap. Det är vad som gäller för alla brevbärare. Seko Posten respekterar gällande lagstiftning, men vill samtidigt visa sin förståelse för de medlemmar som måste dela ut material från till exempel nazistiska Svenskarnas parti.

Publicerad:

I ett uttalande skriver Seko Posten att ”Seko Posten tar mycket tydligt avstånd från de partier som inte står för en politik som bejakar människors lika rätt och lika värde. Vi har djup förståelse för att våra medlemmar känner obehag när man tvingas dela ut valmaterial från t.ex. det nazistiska Svenskarnas parti. Seko Posten avskyr den politik som det och andra främlingsfientliga partier står för. Däremot måste vi respektera gällande lagstiftning för vad som får uttryckas och distribueras, det innebär att brevbärarna tvingas dela ut skiten om inte innehållet står i strid med lagen.”

Seko Posten uppmanar alla chefer och alla skyddsombud att vara ytterst observanta på säkerheten för de anställda som tvingas dela ut material från odemokratiska och nazistiska partier.

 

Uppdaterad:
Sidansvarig: Kommunikationsgruppen