Ny medlemsförmån ska pressa räntorna på bolån

Seko kommer inom kort att kunna erbjuda medlemmarna en ny förmån som ger lägre bolåneräntor. Förmånen är ett samarbete mellan samtliga förbund inom LO Mervärde* och det oberoende företaget Samlas.

Publicerad:

För många LO-medlemmar är bolånen den i särklass största utgiften. Men för de 50 procent av medlemmarna som har bolån är det få som prutar. Därmed går de miste om tusenlappar varje år. Samtidigt har bankernas marginaler ökat kraftigt den senaste tiden.

Förmånen innebär att Samlas förhandlar med bankerna och att medlemmarna kan välja det bolåneerbjudande som passar dem bäst.

Förhandlingarna med bankerna pågår under hösten. För att öka förhandlingsstyrkan måste vi tillsammans kunna visa att det finns ett stort intresse. Ju fler medlemmar som visar sitt intresse för förmånen, desto lägre räntor kan vi förhandla oss till.

Är du intresserad? Skriv upp dig direkt på samlas.se/seko (det tar bara en minut) eller på intresselistor som har skickats till din klubb. Att visa intresse är inte bindande – Samlas håller intresserade medlemmar informerade om förmånen, som kommer att göras tillgänglig under första kvartalet 2014.

Svar på de vanligaste frågorna hittar du i dokumentet ”Frågor och svar” (pdf).

* GS Facket för skogs-, trä- och grafisk bransch; Handelsanställdas Förbund; Hotell och restaurangfacket; IF Metall; Kommunal; Livsmedelsarbetarförbundet; SEKO; Svenska Elektrikerförbundet; Svenska Målareförbundet; Svenska Pappersindustriarbetareförbundet

 

Uppdaterad:
Sidansvarig: Kommunikationsgruppen
Kategorier: