Flera fackförbund står bakom Seko i konflikten

**Uppdaterad** Den 4 november 2013 bröt en strejk inom skärgårdstrafiken ut. Seko har sagt ja till medlarnas slutbud som innehöll ett 36-månaders avtal och som hade ett värde på 6,8 procent.

Publicerad:

**Fler som som står bakom Sekos krav hittar du längst ner på sidan.**

Detta ligger helt i linje med vad andra förbund fått i årets avtalsrörelse.  Almega sade dock nej, vilket i praktiken innebär att en arbetsgivarorganisation nu ansvarar för att utlösa konflikten.

-  Vi står helt bakom Seko– de har vårt fulla stöd, säger Malin Ackholt, avtalssekreterare på Hotell- och restaurangfacket. Jag tycker att det är oseriöst av en arbetsgivarorganisation att inte acceptera ett medlarbud som värderas i nivå med vad alla andra fått på svensk arbetsmarknad.  Ansvaret för den här konflikten vilar nu tungt på Almega.

Det är i dagsläget oklart om någon arbetsplats som HRF organiseras berörs, genom att till exempel sälja catering till skärgårdsföretag. Det är viktigt att poängtera att HRF:s medlemmar håller sig neutrala till den blockad som SEKO har lagt. Det innebär att HRF:s medlemmar inte utför arbetsuppgifter som är satta i blockad.

Länk till Hotell- och restaurangfacket.

6F stöder Seko i skärgårdskonflikten

Förbunden inom 6F stöder Seko i den varslade konflikten inom skärgårdstrafiken. I ett gemensamt uttalande skriver de fyra övriga avtalssekreterarna:
 
”Att Almega vägrar gå med på löneökningar i nivå med övriga arbetsmarknaden är oacceptabelt. Att de dessutom vill ta bort en lägsta lönenivå i avtalet och försämra värdet på kollektivavtalet genom en rad försämringar är inte heller acceptabelt." Det skriver fyra av 6F-förbundens avtalssekreterare från Byggnads, Elektrikerna, Fastighets och Målarna, i ett gemensamt uttalande.

Seko SiS, pdf, stödjer Seko sjöfolk i deras kamp för bättre villkor för deras medlemmar i skärgårdstrafiken.

Transport stöder Seko i Skärgårdskonflikten.

Seko Bransch Telekom stödjer Seko sjöfolk i skärgårdskonflikten!

Vi inom Seko bransch Telekom ger Seko sjöfolk vårt fulla stöd i den konflikt som nu pågår. Vi har själva erfarenhet av Almegas omoderna värderingar och deras dåliga argument för sin syn på hur moderna avtal ska se ut.
Ni har vårt fulla stöd i att försvara ert avtal, och att era medlemmar inom detta område självklart ska ha minst samma nivåer som alla andra på Svensk arbetsmarknad.      Handels står bakom Seko i Skärgårdskonflikt - till pressmeddelande    

Uppdaterad:
Sidansvarig: Kommunikationsgruppen
Kategorier: