Medlemsavgiften

För den som är medlem i facket kostar det bara 125 kronor i månaden att försäkra sin lön genom att bli medlem i a-kassan.

Viktigt att betala i tid

Den som inte har betalat sin avgift på tre månader förlorar sitt medlemskap. Det är inget vi på a-kassan styr över utan det är reglerat i lag (Lag (1997:239) om arbetslöshetskassor). Därför är det viktigt att tipsa om autogiro för de medlemmar som inte har löneavdrag. Med autogiro dras avgiften automatiskt varje månad.

Anmäl autogiro på Sekos webbplats

Den som är medlem i både fackförbundet Seko och a-kassan gör sin sin autogiroanmälan hos Seko via den här länken:  Autogiroanmälan för den som är medlem i a-kassan och facket.

Förlorat medlemskapet? Ansök på nytt!

Den som har förlorat sitt medlemskap på grund av obetalda avgifter kan ansöka om medlemskap på nytt och på så sätt behålla sitt sammanhängande medlemskap.

Det är viktigt att den nya ansökan kommer till oss på a-kassan senast månaden efter att medlemmen förlorat medlemskapet. Kommer den in senare kan vi inte erbjuda ett sammanhängande medlemskap. 

Inkomstförsäkringen ingår

För den som är medlem i både a-kassan och facket ingår Sekos inkomstförsäkring som man kan ansöka om ersättning ifrån om man blir arbetslös. Det kan göra stor skillnad i plånboken.
Läs mer om inkomstförsäkringen här.

Uppdaterad:
Sidansvarig: A-kassan