Ansök om fackligt feministiskt stipendium

LO har inrättat ett årligt stipendium på 50 000 kronor inom området facklig feminism. Stipendiet delas ut till någon eller några fackligt aktiva i LOs medlemsförbund som vill genomföra ett konkret projekt eller en aktivitet i syfte att stärka det fackliga feministiska jämställdhetsarbetet på arbetsplatsen, i fackföreningsrörelsen eller i arbetslivet i stort.

Publicerad:

Bristen på jämställdhet i arbetslivet tar sig många uttryck och får stora konsekvenser bland annat för kvinnors och mäns löner, inkomster, pensioner, anställningsförhållanden, arbetsvillkor, arbetsmiljö och hälsa.

Genom att uppmuntra fler fackligt aktiva kvinnor och män att engagera sig för ökad jämställdhet och facklig feminism kan LO bidra till ökad medvetenhet och ökad jämställdhet i både fackföreningsrörelsen och arbetslivet. Därför har också detta årliga stipendium inrättats.

Fackligt aktiva kan söka stipendiet för projekt och aktiviteter som syftar till att främja jämställdhet och lika villkor på arbetsplatsen, arbetslivet eller den fackliga rörelsen.

Sökande är själv fri att utforma typ av aktivitet man söker medel för. Exempel på aktiviteter kan vara nätverksträffar, studieresor, mobiliseringsträffar, undersökning/kartläggningar, medel för person/grupp sprida erfarenhet/kunskap inom facklig feminism.

Läs här (pdf-fil) för mer information om stipendiet och om hur ansökan görs och sprid gärna!

Uppdaterad: