Medlemsbrev September

Hösten har kommit och det innebär löneförhandling inom myndigheten.

Publicerad:

Ni medlemmar har fått ut ett första utskick med information om årets löneförhandling (Rals). Ni har även fått ett dokument som ni kan fylla i och skicka till er ansvarige förhandlare. Har du frågor kring ralsen så kan du höra av dig till ditt närmsta ombud eller till klubben. Vi kan bestå med information om processen, men det är arbetsgivaren som sätter lönerna för sina anställda, så kommunikationen med/från din närmsta chef är den absolut viktigaste, det är hen som sätter din lön. den nya lönen beräknas betalas ut den 23 December, retroaktivt från Oktober.

Äntligen har vi haft möjighet att besöka lite arbetsplatser och kunna träffa er medlemmar och ombud. Det är så givande med besöken hos er och vi är oerhört tacksamma för er som tar er tid till att träffa representanter från klubben för att prata om er arbetssituation, villkor, ensamarbete och vad ni vill att klubben ska driva gentemot arbetsgivaren och politiken. Näst på tur för besök nu i oktober är Klarälvsgården, Runnagården och Rällsögården. Hoppas vi ses där!

Just nu är processen hög kring verksamhetsplaner för 2023, både inom myndigheten och inom klubben. Vad man ska prioritera och budgetera. Klubben kommer presentera förslag till verksamhetsplan och budgetförslag på höstmötet den 16 November, där det fattas beslut om planen 2023.

Tjänstekläder, många medlemmar frågar hur det går med implementering av tjänstekläderna. De skulle redan varit i drift. Säkerhetsavdelningen meddelar att upphandlingen avbröts då våra krav och önskemål inte kunde tillgodoses av någon leverantör i första processen. Myndigheten kommer nu sitta i direktupphandlingar i nästa veckan för att se vem som kan tillgodose myndighetens underlag och kravställan bäst, för att tjänstekläderna ska bli så bra som möjligt. Kan man där hitta ett företag som kan leverera är planerna att tjänstekläderna kan implementeras innan årskiftet. Vi hör av oss när vi får mer information.

 

 

Granskad: