Medlemsinformation vecka 40

Fyll i Seko Postens avtalsenkät

Publicerad:

Under våren 2020 inleder Seko förhandlingar med arbetsgivaren om nya löner och villkor för dig som är anställd i PostNord. Inför förhandlingarna är det viktigt för oss att veta vilka frågor Du tycker att vi ska driva i nästa avtalsrörelse. En bra möjlighet att tala om vad du tycker är att svara på Seko Postens avtalsenkät.

Ett brev om enkäten når samtliga medlemmar vecka 41, för att delta går du in på den angivna webbadressen och anger de inloggningsuppgifter som finns i brevet. Enkäten tar cirka fem minuter att gå igenom.

- Svaren blir viktiga inför den kommande avtalsrörelsen och vi hoppas att många medlemmar väljer att svara på enkäten. Seko Posten släppte en medlemsenkät inför avtalsrörelsen 2016. Sedan dess har vi genom avtalsförhandlingar bland annat förhandlat fram löneökningar i krontal, arbetstidsförkortning, extra avsättningar till tjänstepension och 80-90-100 för anställda inom produktion. Nu startar arbetet med vad som ska prioriteras inför nästa års avtalsrörelse, säger Johan Lindholm ordförande Seko Posten.

- När enkätsvaren är sammanställda ska klubbar runt om i landet planera medlemsmöten där vi vill diskutera utfallet samt ge möjlighet till varje medlemsmöte att framföra sina tre viktigaste yrkanden inför avtalsrörelsen 2020, avslutar Johan.

Nuvarande kollektivavtal gäller fram till den 31 juli 2020 och förhandlingarna om ett nytt avtal mellan fack och arbetsgivare påbörjas alltså under våren. Du kommer kunna följa vår avtalsrörelse genom bland annat Seko Postens facebooksida, medlemstidning, medlemsinformation ut till arbetsplatserna samt på vår hemsida www.seko.se/posten.

Har du frågor om enkäten kontaktar du Seko Posten via e-post: sekoposten@postnord.com

 

Ladda ner pdf för utskrift

Uppdaterad:
Sidansvarig: Seko Posten