Medlemsinformation vecka 20

Önskemål om en heltidsanställning

Publicerad:

För Seko Posten är rätten till en heltidsanställning en otroligt viktig fråga som vi dagligen arbetar med i hela landet. På förkommen anledning vill vi informera dig som idag jobbar deltid, men har önskemål om att få en högre anställningsomfattning upp till heltid, att det finns stöd i lagen om anställningsskydd § 25 A. En deltidsanställd har enligt denna lag företräde till högre sysselsättningsgrad om man anmält detta till sin chef.

Som förutsättning för denna företrädesrätt gäller att:

  • Deltidsanställd har anmält önskemål om högre sysselsättningsgrad. 
  • Deltidsanställd har tillräckliga kvalifikationer för de nya arbetsuppgifterna.

- Företrädesrätten gäller endast på den enhet där du är anställd. Om flera personer begärt företrädesrätt till högre anställningsomfattning är det den person med längst anställningstid som först ska erbjudas högre anställningsomfattning, säger Sandra Svensk ledamot i Seko Postens styrelse.


Är du deltidsanställd men vill ha en heltidsanställning ska du prata med ditt lokala Seko ombud. På Seko Postens hemsida https://www.seko.se/branscher/post/seko-posten/finns en framtagen blankett som du fyller i. Lämna blanketten till din chef samt en kopia till ditt lokala

 

Sekos medlemsvecka


Sekos medlemsvecka, vecka 19, är nu genomförd. Seko Postens förtroendevalda har diskuterat, lyssnat och svarats på frågor från tusentals medlemmar på arbetsplatser runt om i landet. Signalerna från de övriga delarna av Seko tyder också på att vecka 19 varit en uppskattad aktivitet inom förbundets branscher.
Ett starkt fack är en förutsättning för att kunna stå upp för medlemmarna och driva de frågor som är viktiga. Allt det som genomfördes under vecka 19 innebär att Seko Posten idag står starkare än för bara en dryg vecka sedan. Vi har fått mängder av goda synpunkter som vi kommer bära med oss i det dagliga arbetet ute på arbetsplatserna, men också när det gäller att tillsammans driva de stora framtidsfrågorna.


Ett stort tack till alla som varit med och gjort Sekos medlemsvecka till en framgång.

 

Ladda ner pdf för utskrift

Uppdaterad:
Sidansvarig: Seko Posten