Medlemsinformation vecka 50

Lokalt fackligt arbete gav heltidsanställningar

Publicerad:

Tack vare ett envist fackligt arbete av de lokala Seko-ombuden har 6 anställda på ett brevbärarkontor i Mellannorrland nu fått heltidsanställningar. Det handlar om 4 personer som höjts upp från 90 till 100 procent och 2 personer som går från 50 till 100 procent.

Sedan i våras har Seko lokalt drivit på för att höja upp deltidarna. Frågan har varit uppe i samverkan och på medlemsmöten på arbetsplatsen, de deltidsanställda har anmält till arbetsgivaren att de vill ha företrädesrätt till en högre anställningsgrad enligt paragraf 25a i Lagen om anställningsskydd (LAS). Sekos argument har hela tiden varit att de 6 behövs på 100 procent, vilket också visats av att samtliga jobbat mycket mertid och sällan fått ut sina så kallade streckdagar.

- De lokala Seko-ombuden har gjort ett stort jobb och är mycket nöjda, kommenterar Mikael Lidholm, ordförande i Seko Klubb Post Mellannorrland. Men allra gladast är förstås de som nu fått sina heltidsanställningar. Det här visar att det lönar sig att vara medlem i Seko.

Seko Posten vill härmed önska alla medlemmar en God Jul och ett Gott Nytt År!

Medlemsinformationen tar nu paus och återkommer vecka 3, 2018.

 

Ladda ner pdf för utskrift

Uppdaterad:
Sidansvarig: Seko Posten