Medlemsinformation vecka 49

Sekos a-kassa sänker avgiften

Publicerad:

Från och med årsskiftet sänker Sekos a-kassa medlemsavgiften med 15 kronor per månad. Sänkningen gäller både enskilda medlemmar och förbundsmedlemmar.

- Genom att sänka avgiften hoppas vi få en mer positiv medlemsutveckling, säger Affe Mellström, kassaföreståndare på Sekos a-kassa. Vi strävar alltid efter att ge högsta möjliga service till så låg kostnad det går.

Det var i slutet av november som a-kassans styrelse beslutade att sänka avgiften med 15 kronor från och med årsskiftet. Beslutet har nu formellt godkänts av tillsynsmyndigheten IAF och den 1 januari 2018 träder sänkningen i kraft.

- Avgiftssänkningen innebär att den samlade kostanden för medlemskap i Seko och a-kassan blir lägre. Nästa år blir det dessutom avdragsrätt för fackföreningsavgift. Det innebär att den samlade kostnaden för medlemskap går ner ytterligare, vilket naturligtvis är positivt i vår ambition att behålla och bli fler medlemmar, säger Johan Lindholm ordförande Seko Posten.

Efter sänkningen blir avgiften för förbundsmedlemmar 125 kronor per månad och för enskilt anslutna 134 kronor. Anledningen till att avgiften är något högre för enskilt anslutna är att administrationskostnaden för dessa medlemmar är högre.

 

Seko Postens medlemstidning

Nästa vecka kommer Seko Postens medlemstidning hem till samtliga medlemmar. Denna gång handlar det bland annat om den nya postlagen och en fredagskväll när det otänkbara plötsligt inträffade. Dessutom berättar åtta av våra lokalt förtroendevalda om sitt fackliga arbete ute på arbetsplatserna och facit till Seko Postens sommarquiz dyker äntligen upp.

 

Ladda ner pdf för utskrift

Uppdaterad:
Sidansvarig: Seko Posten