Medlemsinformation vecka 50

Förhandlingar om nytt avtal fortsätter

Publicerad:

Nuvarande avtalsperiod sträcker sig till och med den 31 december vilket innebär att vi börjar närma oss det datum när avtalet löper ut. Vi går därför in i ett allt mer avgörande skede i förhandlingar mellan Seko och Almega. Parterna har träffats i veckan men Sekos uppfattning är att vi tyvärr inte kommit mycket närmre ett nytt avtal.

- En helt avgörande fråga för Seko är att insamling till gemensam lönepott sker i krontal och procent. Vi vet att frågan har ett väldigt starkt stöd bland våra
medlemmar och det är en modell vi haft sedan 2013. Det kommer vi ta strid för
om det krävs, säger Johan Lindholm ordförande Seko Posten.

Om löneökningarna fastställs i krontal och procent, även kallat låglönesatsning, innebär det att låglönebranscher får en större insamling till pott än vad som blivit fallet om löneökningarna endast fastställts i procent. Sekos uppfattning är att denna insamlingsmodell är en del av det så kallade ”märket”.

- Hur Almega kommer se på krontal/procent lär visa sig nästa vecka. Sekos
medlemmar i PostNord har slitit under en pandemi med extremt höga
paketvolymer och en hög sjukfrånvaro. De har tillsammans bidragit till ett starkt ekonomiskt resultat under tuffa förhållanden. Vi förutsätter att även Almega inser detta, avslutar Johan

Förhandlingarna fortsätter nästa vecka.


Är du inte medlem i Seko eller a-kassan?
Om du inte är medlem i Seko eller i a-kassan är det enkelt att gå med. Dessutom betalar du bara 50 kronor i månaden under det förstahalvåret. Avgiften till          a-kassan tillkommer.

Gå in på https://www.seko.se/ fyll i ansökan direkt.
Följ oss gärna på facebook. Där får du löpande information från Seko Posten. Sök på Seko Posten.

Seko Posten
E-post: sekoposten@postnord.com
Hemsida: www.seko.se/posten

Ladda ned pdf för utskrift

Uppdaterad: