Medlemsinformation vecka 47

Återbetalning av felaktiga karens- och sjuklöneavdrag

Publicerad:

PostNord har nu påbörjat arbetet med att rätta till felaktiga karens- och sjuklöneavdrag vilket vi informerat om tidigare. Det handlar om perioden från maj 2019 – augusti 2020. De första återbetalningarna kommer att göras i samband med novemberlönen. Arbetet kommer sedan att fortgå de kommande månaderna och återbetalningen ske successivt. Problemen med felaktiga avdrag beror på att PostNords system inte klarar av att hantera avdragen på ett korrekt sätt. Seko Posten uppmärksammade arbetsgivaren på detta våren 2019 och har drivit på för att komma fram till en lösning sedan dess.

Seko Posten har blivit överens med PostNord om att alla som har fått ett för stort avdrag kommer bli rättade och få en återbetalning. Korrigeringarna kommer att framgå på lönebeskedet. För de medlemmar som haft många sjuktillfällen under perioden kan det handla om väldigt många rader. Tycker du det ser konstigt ut eller undrar över något, hör av dig till din närmaste chef.

Semesterväxling till pension

Du som har 31 semesterdagar kan växla in två eller tre av dessa dagar mot extra pensionspremier. Det är 2021 års semesterdagar som avstås och du måste ha minst 28 dagar kvar efter växlingen.
Du anmäler dig genom Förmånsportalen mellan den 2 november kl. 12.00 och den 30 november kl. 12.00.
Du som semesterväxlat under 2020 kan under samma period avsluta eller ändra antal dagar du växlar. Gör du inte det fortsätter din semesterväxling att gälla som tidigare år. De extra pensionspremierna sätts in i det bolag du valt för din ITPK-P pension vid ditt val i Collectum.
Är du chef gäller att du måste ha 30 dagar kvar vilket gör att inga chefer kan
semesterväxla längre. De chefer som vill förstärka sin pension kan däremot löneväxla. Detta innebär att man istället för att ta ut en del av lönen låter den betalas in till sin pension. Man kan bara löneväxla på lönedelar över ca 37000.

Är du inte medlem i Seko eller a-kassan?
Om du inte är medlem i Seko eller i a-kassan är det enkelt att gå med. Dessutom betalar du bara 50 kronor i månaden under det förstahalvåret. Avgiften till        a-kassan tillkommer.
Gå in på https://www.seko.se/ fyll i ansökan direkt.
Följ oss gärna på facebook. Där får du löpande information från Seko Posten. Sök på Seko Posten

Seko Posten
E-post: sekoposten@postnord.com                                                                  Hemsida: www.seko.se/posten

Ladda ned pdf för utskrift

Uppdaterad:
Sidansvarig: Seko Posten